Στο εξωτερικό θα χρειαστεί να μεταβεί το επόμενο διάστημα η Ιωάννα Παλιοσπύρου, η οποία φέρει εγκαύματα στο 93% του προσώπου και του σώματός της μετά τη επίθεση με βιτριόλι. Εκεί η άτυχη κοπέλα θα υποβληθεί σε νέα χειρουργεία.

Στο μεταλύ η 36χρονη κατηγορούμενη για την ειδεχθή επίθεση έχει επιστρέψει στις φυλακές και βρίσκεται σε θάλαμο καραντίνας, όπου θα παραμείνει για 14 ημέρες. Συνεχίζει να εργάζεται στις φυλακές, όπως κάνει από τις 5 Αυγούστου. Από την 1η Νοεμβρίου κάνει μεροκάματα στο χώρο παραλαβής και ταξινόμησης ρούχων, ενώ δε δέχεται επισκεπτήρια λόγω COVID και επικοινωνεί με την οικογένειά της στο τηλέφωνο.

Υπενθυμίζεται πως ο εισαγγελέας κ. Γ. Νούλης έχει ζητήσει την παράταση της προσωρινής της κράτησης, βάσει των στοιχείων που εξέτασε. Συγκεκριμένα έκρινε πως η κατηγορούμενη «είναι σοβαρή απειλή για την έννομη τάξη και εάν αφεθεί ελεύθερη, είναι επικίνδυνη να διαπράξει νέα παρόμοια εγκλήματα» και μάλιστα υποστήριξε ότι μετά την επίθεση στην Ιωάννα «συνέχισε τη ζωή της σαν μην συμβαίνει τίποτα». Αναλυτικά ΕΔΩ η πρόταση-κόλαφος του Γ. Νούλη και τα στοιχεία που παρουσίασε.

Αντιθέτως, η θεία της 36χρονης, η οποία μίλησε στο Mega, υποστήριξε πως η συγγνώμη της κατηγορούμενης είναι ειλικρινής.

«Γνωρίζοντας το τι παιδί είναι η Έφη ξέρουμε πόσο αληθινή ήταν η συγνώμη της προς την Ιωάννα και πόσο έχει μετανιώσει για την πράξη της. Μια συγνώμη που έχει την ίδια αξία έστω και ετεροχρονισμένα. Κατανοούμε τον πόνο που βιώνει η Ιωάννα και η οικογένεια της αλλά είμαστε σίγουροι ότι αν το παιδί μας θα μπορούσε να γυρίσει το χρόνο πίσω σίγουρα δεν θα προχωρούσε σε αυτή την πράξη», υποστήριξε.

Απαντώντας, πάντως, ο δικηγόρος της Ιωάννας αναφέρει ότι η συγγνώμη της κατηγορούμενης δεν έχει κανένα νόημα και ότι η Ιωάννα είναι εξοργισμένη με τη στάση της και πεπεισμένη ότι ακόμα και αν γυρνούσε ο χρόνος πίσω η 36χρονη θα έκανε ακριβώς το ίδιο πράγμα.

Οι απαντήσεις της ήταν γενικές και αόριστες και, σύμφωνα με το δικηγόρο του θύματος στόχος της ήταν να μετατρέψει την κατηγορία από απόπειρα ανθρωποκτονίας που τιμωρείται με πολυετή κάθειρξη, σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, αδίκημα που την ρίχνει στα μαλακά και σε λίγους μήνες την οδηγεί εκτός φυλακής.

«Η Έφη είναι ένα εξαιρετικό παιδί με αρχές και καλή ψυχή. Κάθε άλλο παρά αυτό το τέρας που θέλουν να παρουσιάσουν. Δεν είχε δώσει ποτέ της δικαιώματα. Δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς ήταν αυτό που την ώθησε σε αυτή την πράξη για την οποία σίγουρα έχει μετανιώσει», είπε ωστόσο η θεία της κατηγορούμενης.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook