Παράταση της προσωρινής κράτησης της 36χρονης που έριξε βιτριόλι στην Ιωάννα Παλιοσπύρου για ένα ακόμη εξάμηνο ζήτησε ο εισαγγελέας Γ. Νούλης, επισημαίνοντας πως η κατηγορούμενη «είναι σοβαρή απειλή για την έννομη τάξη και εάν αφεθεί ελεύθερη, είναι επικίνδυνη να διαπράξει νέα παρόμοια εγκλήματα».

Στην 16σέλιδη πρότασή του προς το δικαστικό συμβούλιο, παραθέτει συγκλονιστικά στοιχεία που στοιχειοθετούν την ανθρωποκτόνο πρόθεση της κατηγορούμενης.

Η εισαγγελική πρόταση είναι σύμφωνα με πληροφορίες «καταπέλτης» για την κατηγορουμένη, η οποία είχε μεταχθεί από τις φυλακές ενώπιον της ανακρίτριας την περασμένη Δευτέρα για να δώσει συμπληρωματική κατάθεση.

Ο εισαγγελέας, με την πρότασή του φαίνεται να αντικρούει, σύμφωνα με πληροφορίες, έναν προς έναν τους ισχυρισμούς της κατηγορουμένης, επικαλούμενος μεταξύ άλλων τα στοιχεία των εγκληματολογικών εργαστηρίων της ασφάλειας αλλά και την ποσότητα του θειικού οξέος που η δράστιδα έριξε στην Ιωάννα.

Συγκεκριμένα αναφέρει πως ο ανθρωποκτόνος δόλος της κατηγορουμένης, στοιχειοθετείται από τα εξής: Την κατάστρωση λεπτομερούς εγκληματικού σχεδίου, την ενέδρα που έστησε στην 35χρονη Ιωάννα, την ποσότητα του καυστικού υγρού που της έριξε και οποία επαρκούσε για τη θανάτωση της, την έλλειψη αφορμής για την πράξη, αλλά και την έλλειψη οφέλους για την ίδια.

Όπως επισημαίνει, μάλιστα, η κατηγορουμένη μετά το έγκλημά της «συνέχισε τη ζωή της σαν να μην συμβαίνει τίποτα».

Σε ό,τι αφορά στο κίνητρο, η εισαγγελική πρόταση αναφέρει: «Θεωρούσε (σ.σ. η κατηγορουμένη) ότι (σ.σ. το θύμα) ήταν θανάσιμη εχθρός της για λόγους ερωτικής αντιζηλίας. Στα τέλη του 2019 άρχισε να επεξεργάζεται το σχέδιο εξόντωσής της. Αργότερα το μένος της μεγεθύνθηκε και την ώθησε στην οριστική απόφαση εξολόθρευσης της».

Σε άλλο δε σημείο της πρότασής του, ο εισαγγελέας επισημαίνει πως η 36χρονη, την στιγμή της επίθεσης στην Ιωάννα, δεν της μίλησε «για να την αιφνιδιάσει και να μην μπορεί να αντιδράσει».

Η κατηγορουμένη «την περιέλουσε ακαριαία, από κοντινή απόσταση με σοβαρή ποσότητα του μεγάλης επικινδυνότητας πυκνού τοξικού υγρού, στοχεύοντας κυρίως το πρόσωπό της».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook