Τα επόμενα βήματα της χαλάρωσης του lockdown, μετά το άνοιγμα Λυκείων και λιανεμπορίου. Τι εξετάζεται

Η άρση του lockdown βρίσκεται στο «μικροσκόπιο» της κυβέρνησης, την ώρα που σήμερα έκαναν πρεμιέρα τα self tests για μαθητές Λυκείου και εκπαιδευτικούς, ενώ θα επεκταθούν και για εργαζόμενους σε λιανεμπόριο, μεταφορές και delivery.

Σύμφωνα με το STAR, o σχεδιασμός για τη χαλάρωση των μέτρων περιλαμβάνει τις εξής ημερομηνίες-κλειδιά, ενώ το Πάσχα πλησιάζει:

19 Μαΐου: Ανοίγουν εμπορικά κέντρα, κέντρα αισθητικής και φροντιστήρια αλλά μόνο για μαθητές Λυκείου.
26 Μαΐου: Ελεύθερη πρόσβαση στα καταστήματα, χωρίς click inside/click in shop και click away.
Πιθανό το Πάσχα στο χωριό, αρκεί να υπάρχει ικανός αριθμός self tests για όσους θέλουν να φύγουν για την επαρχία.
Τη Μεγάλη Εβδομάδα ανοίγουν οργανωμένες παραλίες.
10 Μαΐου: Δημοτικά σχολεία, Γυμνάσια, εστίαση, παιδότοποι, κτήματα για γάμους.
14 Μαΐου: Τουρισμός.
Αξίζει να σημειωθεί πως η Ελλάδα θα αποκτήσει ακόμη ένα όπλο στη μάχη κατά της πανδημίας, το οποίο είναι το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson που καταφτάνει στη χώρα μας την Τετάρτη 14 Απριλίου.

Νωρίτερα, ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε πως η εισήγηση του Υπουργείου Ανάπτυξης προς την επιτροπή των λοιμωξιολόγων αφορά το άνοιγμα των εμπορικών κέντρων και άλλων δραστηριοτήτων, όπως είναι τα φροντιστήρια για τους μαθητές Λυκείου (στο πλαίσιο των self tests) και τα ινστιτούτα αισθητικής.
«Η εισήγησή μας, εφόσον η πανδημία θα συνεχίσει να έχει πτωτική τάση μαζί και ο δείκτης θετικότητας, τότε θα ζητήσουμε να ανοίξουν τα εμπορικά κέντρα, και άλλες δραστηριότητες που είναι κλειστές για μεγάλο χρονικό διάστημα και υφίστανται αθέμιτο ανταγωνισμό και έχουν υποστεί μεγάλη ζημιά» ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Αναφερόμενος στην εστίαση και τη συζήτηση για το άνοιγμα, ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε πως «η κινητικότητα του κόσμου συνδέεται με την ανάγκη να ανοίξει με τραπέζια σε εξωτερικούς χώρους».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook