Σήμερα η Ελλάδα παραλαμβάνει τις πρώτες 33.600 δόσεις του μονοδοσικού εμβολίου της Johnson & Johnson και αναμένει μέχρι τον Ιούνιο 1,3 εκατ. δόσεις.

Η εταιρεία σκόπευε να παραδώσει στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης 55 εκατομμύρια δόσεις μέχρι τα τέλη Ιουνίου, όμως ανακοίνωσε ότι θα καθυστερήσει τις παραδόσεις, αφού θα εξετάσει τις περιπτώσεις πολύ σπάνιων θρομβοεμβολών σε άτομα που είχαν εμβολιαστεί.

Χθες έγινε γνωστό ότι η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ και τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων θα ζητήσουν τη διακοπή της χορήγησης του λόγω περιστατικών θρομβώσεων σε έξι γυναίκες.

H Κομισιόν ανακοίνωσε ότι ζητά «επείγουσες διευκρινίσεις» από την Johnson & Johnson μετά την ανακοίνωση της εταιρείας, ότι καθυστερεί τις παραδόσεις στην Ευρώπη. Σύμφωνα με την ερευνητική εταιρεία Airfinity, χωρίς το εμβόλιο της Johnson & Johnson η ΕΕ θα χρειαστεί να περιμένει μέχρι τον Δεκέμβριο για να εμβολιαστούν τα τρία τέταρτα του πληθυσμού της.

Η ΕΕ έχει υπογράψει παραγγελία 200 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου της Johnson & Johnson, στην οποία υπάρχει η επιλογή για 200 επιπλέον εκατομμύρια.

Τι συμβαίνει στην Ελλάδα

Εκτός από την Johnson & Johnson, οι άλλες εταιρίες συνεχίζουν τις παραδόσεις. Η Pfizer θα στείλει τον Μάιο 1.550.000 δόσεις και τον Ιούνιο 1.700.000 δόσεις. Η AstraZeneca θα στέλνει 450.000 δόσεις κάθε μήνα μέχρι τον Ιούνιο, ενώ η Moderna θα στείλει τουλάχιστον 100.000 δόσεων. Αυτά τα εμβόλια χορηγούνται σε δύο δόσεις.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook