Γονείς κατά του self test στα παιδιά μηνύουν διευθυντή Λυκείου και… την Κεραμέως

Διαμαρτύρονται επειδή δεν επιτρέπεται στα παιδιά τους η είσοδος στο σχολείο χωρίς να έχουν υποβληθεί σε self test - «Δεν ξέρω από πού μπορεί να υποκινούνται», σχολιάζει ο προϊστάμενος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου
Μήνυση κατά ενός διευθυντή λυκείου, του διευθυντή Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ρεθύμνου, του περιφερειακού διευθυντή εκπαίδευσης Κρήτης, αλλά και της υπουργού Παιδείας, κατέθεσαν έξι γονείς στο Ρέθυμνο, επειδή δεν επιτρέπεται η είσοδος στο Λύκειο μαθητών που δεν έχουν υποβληθεί σε self test.
«Οι συγκεκριμένοι έξι γονείς προσέφυγαν στον εισαγγελέα, δεν ξέρω από πού μπορεί να υποκινούνται», σχολίασε ο προϊστάμενος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου, Γιάννης Γαζανός.
Όπως πρόσθεσε, «Το ζητούμενο από πλευράς τους δεν στηρίζεται στις εγκυκλίους που έχουν εκδοθεί, ούτε στις εντολές των επιστημόνων μας για την ασφάλεια μας από τον κορωνοϊό. Μας έστειλαν και εξώδικο, επικαλούνται ότι είναι αντισυνταγματικό να μην επιτρέπεται η είσοδος τους στο σχολείο, ότι η πρόσβαση στο σχολείο είναι ελεύθερη, ότι πρόκειται για ιατρική πράξη το self test που δεν μπορεί να γίνει ούτε στο σπίτι ούτε από ένα ανήλικο παιδί και κάποιος μάλιστα από τους γονείς επικαλείται ότι δεν υπάρχει αποτεφρωτήριο για να πηγαίνουν τα υλικά του τεστ τα οποία μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα».
Ο κ. Γαζανός τόνισε πως η διεύθυνση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης συστήνει στους γονείς να διαβάσουν την ΚΥΑ και τις οδηγίες του υπουργείου Παιδείας.
«Προσπαθούμε με συζήτηση να τους δώσουμε να καταλάβουν ότι πρόκειται για την ασφάλεια της σχολικής κοινότητας. Όμως, οι γονείς μου ζητάνε έγγραφη βεβαίωση για το λόγο που οι διευθυντές δεν αφήνουν τα παιδιά να μπουν μέσα στις σχολικές αίθουσες. Εμείς ως Δευτεροβάθμια, επικαλούμαστε την ΚΥΑ, ενώ παράλληλα έχουμε επικοινωνία με τη νομική υπηρεσία για να μας καθοδηγήσει το πώς να διαχειριστούμε τα αιτήματα των συγκεκριμένων γονιών. Έχουμε επικοινωνήσει και με την Περιφερειακή Διεύθυνση Κρήτης ώστε να μας κατευθύνει αρμοδίως για το τι πρέπει να πράξουμε», κατέληξε.
Ολες οι Ειδήσεις
- O Τράμπ εγκαινίασε το «Alligator Alcatraz», ένα κέντρο κράτησης μεταναστών – «Θα τους μάθουμε να τρέχουν μακριά από αλιγάτορες και φίδια»
- Έφη Αχτσιόγλου: Το πάρτι για τα γενέθλια του γιού της – Φωτογραφίες
- Παύλος Ντε Γκρές – Μαρί Σαντάλ: Γιορτάζουν 30 χρόνια γάμου – Φωτογραφίες
- Δέσποινα Μοιραράκη: Κάνω προσπάθεια εδώ και 10 μήνες – Γυμναστική , διατροφή και μια ένεση με ιατρική παρακολούθηση – Βίντεο
- Ελένη Φουρέιρα: Η φωτογραφία με τον 2,5 ετών γιο της – Δείτε τι κάνει!
- Wimbledon: Πρώτη major νικη μετά από 12 μήνες για τη Μαρία Σάκκαρη
- Ο όμιλος Euronext κατέθεσε πρόταση να αγοράσει το Χρηματιστήριο Αθηνών
- «Πολύ άγρια ήταν η επίθεση», λέει ο γιατρός για τον 37χρονο που μαχαίρωσε μητέρα, αδελφή και θείο (βίντεο)
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook