Αρκουμανέας: Μετά απο 11 εβδομάδες η θετικότητα έπεσε στο 5,3%
Αναφερόμενος στις μετακινήσεις εν όψει Πάσχα, δήλωσε πως αν αποφασίσει η επιτροπή να ανοίξει τις υπεροπτικές μετακινήσεις θα βοηθήσει και ο ΕΟΔΥ με όλες μονάδες στη χώρα, ώστε οι μετακινήσεις να γίνουν με ασφάλεια.
Μετά από 11 εβδομάδες συνεχούς ανόδου, ο δείκτης θετικότητας άρχισε να πέφτει, τόνισε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας.
Όπως εξήγησε την πρώτη εβδομάδα του Ιανουάριου ήταν στο 1,82 και έφτασε στο 6,4. Ωστόσο χθες εμφάνισε για πρώτη φορά πτωτική τάση και έφτασε στο 5,3%.
Ο κ. Αρμουμανέας εκτίμησε ότι τις επόμενες 2 εβδομάδες θα ξέρουμε αν υπάρχει σταθεροποίηση.
Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ σημείωσε ότι έχουμε πλέον και ρεκόρ τεστ, λέγοντας ότι – ανά εκατομμύριο πληθυσμού- κάνουμε περισσότερα τεστ από τη Γερμανία και είμαστε σε πολύ καλή θέση στην Ευρώπη.
Αναφερόμενος στις μετακινήσεις εν όψει Πάσχα, δήλωσε πως αν αποφασίσει η επιτροπή να ανοίξει τις υπεροπτικές μετακινήσεις θα βοηθήσει και ο ΕΟΔΥ με όλες μονάδες στη χώρα, ώστε οι μετακινήσεις να γίνουν με ασφάλεια.
Σχετικά με τα self test εξήγησε ότι για να καταγραφούν στα επίσημα κρούσματα του ΕΟΔΥ πρέπει να επιβεβαιωθούν από rapid ή μοριακό τεστ.
Ολες οι Ειδήσεις
- ΗΠΑ- Άλκης Δαυίδ: Το Εφετείο επιδίκασε αποζημίωση 90εκατ. δολαρίων σε πρώην εργαζόμενή του, για σεξουαλική παρενόχληση – Οι πέντε γυναίκες που τον κατήγγειλαν
- Μητσοτάκης για Γλυπτά Παρθενώνα: «Δεν θα δεχτούμε διευθετήσεις που να δηλώνουν ξένη κυριαρχία ή δανεισμό» – Βίντεο από την τελετή για την παράδοση-παραλαβή κειμηλίων μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας.
- Θάνατος Μαζωνάκη: «Μου είπε ότι δεν έχει χρήματα να πληρώσει , κουνιόταν την ώρα της πλασμαφαίρεσης γι αυτό χτυπούσε ο συναγερμός», είπε στην απολογία της η προφυλακισμένη γιατρός
- Τρόφιμα: Αναμένονται ανατιμήσεις σε γαλακτοκομικά, ψωμί του τοστ, δημητριακά – Προωθείται η δημιουργία του καλαθιού «Γιορτές για όλους» ενόψει Χριστουγέννων
- MEGA: Πρώτο σε τηλεθέαση στο δυναμικό κοινό – Απόλυτη κυριαρχία στην ενημέρωση τον Σεπτέμβριο
- Θάνατος Παντελίδη: Ένοχος για ψευδομαρτυρία ο άνδρας που κατέθεσε ότι οδηγούσε η Φρόσω Κυριάκου – Η αντίδραση της Μίνα Αρναούτη
- Βικτώρια Δέλλα: Αγκαλιά με τον πατέρα της φορώντας ιατρική ποδιά: «Doctor in progress», έγραψε ο Τραϊανός Δέλλας
- Το ταξίδι της Ιωάννας Τούνη στην Κένυα: Δάκρυα για τη φτώχεια στην παραγκούπολη στο Ναϊρόμπι – Χαρούλες για το πανάκριβο δώρο του συντρόφου της – Βίντεο
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook