“Κλειδί” για την επιστροφή στην κανονικότητα τα self tests. Τι εξετάζεται για μετακινήσεις εκτός νομού και Πάσχα στο χωριό.

Το Πάσχα πλησιάζει και τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι εκείνα που θα καθορίσουν εάν θα πάμε στο χωριό με την απελευθέρωση των μετακινήσεων εκτός νομού,

Σύμφωνα με το STAR, το Πάσχα στο χωριό αναμένεται να γίνει πραγματικότητα, με την κυβέρνηση να θέτει τους κανόνες για μια ασφαλή και συντεταγμένη έξοδο.

Αυτή περιλαμβάνει την αναχώρηση προς την επαρχία με αρνητικό μοριακό τεστ (PCR test) από 48 έως 72 ώρες πριν το ταξίδι και την επιστροφή με υποχρεωτικό self test, το οποίο γίνεται υποχρεωτικό για εργαζόμενους σε λιανεμπόριο, σούπερ μάρκετ, τρόφιμα και ποτά, εστίαση, μεταφορές, θαλάσσιες, χερσαίες και αεροπορικές, υπηρεσίες καθαρισμού, κουρεία, κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής και υπηρεσίας τυχερών παιχνιδιών και στοιχημάτων.

Παράλληλα, όσοι έχουν κάνει και τις δύο δόσεις των εμβολίων θα είναι ελεύθεροι όσον αφορά τις μετακινήσεις τους, ενώ θα πρέπει να έχουν μαζί τους τη βεβαίωση εμβολιασμού σε δειγματοληπτικούς ελέγχους της ΕΛ.ΑΣ.

Την ίδια στιγμή, εντείνονται και οι διαβουλεύσεις ανάμεσα στην Ιερά Σύνοδο και την κυβέρνηση για το άνοιγμα των ναών τη Μεγάλη Εβδομάδα.
Η ΔΙΣ με επιστολή που απέστειλε στο υπουργείο Παιδείας, ζητά να αυξηθούν οι πιστοί στους ναούς και συγκεκριμένα, ο ανώτατος αριθμός των ατόμων εντός των μεγάλων ναών να είναι τα 100 άτομα όπως και να διατηρηθεί η αναλογία ένας πιστός ανά 15 τετραγωνικά μέτρα κλειστού χώρου.

Παράλληλα, σύμφωνα με τo MEGA, ζητείται αλλαγή του μέγιστου ορίου πιστών στους ναούς, από 20 σε 100. Το αίτημα αυτό αφορά τους ναούς, ο οποίοι είναι μεγαλύτεροι των 1.500 τ.μ.
H Ιερά Σύνοδος θέλει τους πιστούς να παραμένουν στους προαύλιους χώρους και στις πλατείες των ναών, ενώ κληρικοί και προσωπικό των ναών να κάνουν τεστ τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook