Δεν πείθεται η επιτροπή για άνοιγμα την ερχόμενη Δευτέρα - «Παγώνει» προς το παρόν τις προτάσεις της κυβέρνησης

Επιφυλακτικοί φαίνεται πως είναι οι ειδικοί στο άνοιγμα των εμπορικών κέντρων και των κέντρων αισθητικής από την ερχόμενη Δευτέρα 19 Απριλίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιτροπή των ειδικών θα πει «όχι» στις προτάσεις της κυβέρνησης, καθώς ανησυχεί για την επιδημιολογική εικόνα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η επιτροπή, η οποία συνεδριάζει σήμερα, πρόκειται να παγώσει προς το παρόν τις εισηγήσεις του Υπουργείου Ανάπτυξης, προκειμένου να δει πως θα κινηθεί η πανδημία του κορωνοιού στη χώρα.

Επιπλέον, όσον αφορά στο λιανεμπόριο φαίνεται πως οι ειδικοί επιμένουν στη συνέχιση αγορών με click away και click in shop και με αποστολή sms στο 13032 με τα ραντεβού να έχουν διάρκεια έως 3 ώρες.

Σημειώνεται πως η επιτροπή δεν αναμένεται να αξιολογήσει σήμερα τις προτάσεις της εκκλησίας για αύξηση του επιτρεπόμενου αριθμού των πιστών ενός των ναών από την Κυριακή των Βαίων και την Μεγάλη Εβδομάδα.

Στο μικροσκόπιο εμπορικά κέντρα, τουρισμός και φροντιστήρια

Υπενθυμίζεται πως όσον αφορά στο λιανεμπόριο, την ερχόμενα Δευτέρα και οι εργαζόμενοι στον κλάδο αυτό θα υποχρεούνται σε self test. Ως εκ τούτου, σε ό,τι αφορά τα καταστήματα το Υπουργέιο Ανάπτυξης ζητά άνοιγμα των μεγάλων εμπορικών κέντρων, πλήρη λειτουργία των κέντρων αισθητικής και κατάργηση του click inside.

Σε κάθε περίπτωση, στις αρχές της εβδομάδας ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης είχε εκτιμήσει ότι από εβδομάδα θα ανοίξουν τα εμπορικά κέντρα, ωστόσο, δεν προσδιόρισε επακριβώς την κατάργηση των αγορών με ραντεβού (που αποτελεί αίτημα των καταστηματαρχών), τονίζοντας ότι υπάρχει περίπτωση να γίνει πριν από τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Στο τραπέζι των ειδικών αναμένεται να τεθεί και το άνοιγμα του τουρισμού. Η κυβέρνηση προσανατολίζεται στο άνοιγμα των ελληνικών συνόρων για όσους είναι εμβολιασμένοι ή έχουν αρνητικό μοριακό τεστ χωρίς την επιβολή καραντίνας για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης αλλά και τους ταξιδιώτες από τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Σερβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Ισραήλ (για το οποίο ισχύει ήδη με διμερή συμφωνία) από το πρωί της ερχόμενης Δευτέρας 19 Απριλίου. Αυτή θα είναι και η επίσημη εισήγησή της προς την επιτροπή.

Στο μικροσκόπιο θα βρεθούν και τα φροντιστήρια, στα οποία εστιάζει η κυβέρνηση καθώς αποτελούν τον επόμενο κλάδο της θεσμικά άτυπης εκπαίδευσης, που παίρνει σειρά για επιστροφή στη διά ζώσης λειτουργία.

Ειδικότερα, οι ιδιοκτήτες των φροντιστηρίων αλλά και οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου που προετοιμάζονται για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις πιέζουν για άνοιγμα των φροντιστηρίων. Πρόκειται για περίπου 10.000 επιχειρήσεις, φροντιστήρια ξένων γλωσσών και προετοιμασίας στα σχολικά μαθήματα.

Ο υπουργός Ανάπτυξης Αδ. Γεωργιάδης έχει αναφέρει, πάντως, ότι θα εισηγηθεί για άνοιγμά τους από τη Μ. Δευτέρα 26 Απριλίου, πρόταση με την οποία φέρεται να συναινεί το υπ. Παιδείας.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook