Γώγος: Δύσκολο να δούμε μετακινήσεις το Πάσχα
Προς το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας οι αποφάσεις - Από τι θα εξαρτηθούν
Την πεποίθηση ότι το φετινό καλοκαίρι θα είναι πολύ καλύτερο από το προηγούμενο εξέφρασε μιλώντας σήμερα στο ραδιοφωνικό σταθμό Θέμα 104,6 ο Χαράλαμπος Γώγος. Σύμφωνα με τον λοιμωξιολόγος και καθηγητή Παθολογίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών, η εμβολιαστική κάλυψη, η δυνατότητα χρήσης μεγάλης γκάμας διαγνωστικών μέτρων όπως η χρήση self test – που είναι πολύ σημαντική – και η χρήση ανοικτών χώρων είναι οι τρεις παράμετροι που θα βοηθήσουν ώστε μέσα στον Ιούνιο να έχουμε χαλάρωση πολύ σημαντικών μέτρων, όπως οι μετακινήσεις.
Αναφορικά με το άνοιγμα δραστηριοτήτων στην παρούσα φάση, ο λοιμωξιολόγος υπογράμμισε ότι η προσπάθεια ήταν να είναι λίγο τολμηρότερο. «Μας πήγε πίσω όμως η σημαντική καθυστέρηση στην ύφεση της επιδημιολογικής φόρτισης. Αρχίζει να σταθεροποιείται η καμπύλη αλλά αργεί να πέσει προς τα κάτω που είναι πολύ σημαντικό για τη διασπορά. Υπήρχε πολύ μεγάλη διασπορά και μεγάλο υγειονομικό φορτίο προς το ΕΣΥ».
«Ο αριθμός των κρουσμάτων σήμερα είναι μεγάλος, η πίεση στο σύστημα μεγάλη, οι διασωληνωμένοι αυξάνονται οπότε αυτό οδηγεί σε αποφάσεις πολύ πιο προσεγμένες και συντηρητικές, με δεδομένο ότι υπάρχει ένας βαθμός επικινδυνότητας
στην κάθε κίνηση που ανοίγουμε» σημείωσε επίσης ο καθηγητής.
Όπως εξήγησε, «είναι πιο μικρό το φορτίο κινδύνου όταν ανοίγουμε το λιανεμπόριο και τα σχολεία, παρά όταν ανοίγεις τα malls και τις διαδημοτικές μετακινήσεις, εκτός περιφερειακής ενότητας. Μετράμε αυτήν την επικινδυνότητα και πάμε βήμα-βήμα. Το αποτέλεσμα του κάθε ανοίγματος πρέπει να αποτυπωθεί σε διάστημα μίας ή δύο εβδομάδων για να δούμε το επόμενο. Επομένως, να περάσουν δύο εβδομάδες να δούμε την επιρροή των μέτρων που είχαμε μέχρι τώρα για να μπορέσουμε να δούμε τα επόμενα».
Αναφορικά με τις προοπτικές για το Πάσχα, ο λοιμωξιολόγος υπογράμμισε πως, με τον ρυθμό που έχουμε την ύφεση στην επιδημία και την πίεση στο σύστημα είναι δύσκολο να δούμε μετακινήσεις το Πάσχα. «Σίγουρα οι αποφάσεις θα παρθούν προς το τέλος της άλλης εβδομάδας. Θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, αυτή τη στιγμή όπως είναι η κατάσταση δεν πρέπει να μιλάμε για κάτι τέτοιο. Πρέπει να αναζητήσουμε και τις υπόλοιπες λύσεις, του ανοικτού χώρου του Πάσχα, εκεί που βρισκόμαστε» πρόσθεσε ο καθηγητής.
Ολες οι Ειδήσεις
- Παναθηναϊκός – Μπέτις 1-0: Δικαίωμα στο όνειρο με δέκα παίκτες για τα πράσινα λιοντάρια
- Μαρία Καρυστιανού: «Πάμε και όπου βγει μέχρι το 2027 και μετά βλέπουμε – Μέχρι τότε κυκλοφορούμε με τα τρένα με δική μας ευθύνη»
- Ελεονώρα Μελέτη στο Ευρωκοινοβούλιο: «3.500 παιδιά κάθε μήνα θύματα κακοποίησης στο διαδίκτυο – Να επιβληθούν αυστηρές κυρώσεις στις πλατφόρμες» (Βίντεο)
- Η Άννα Πρέλεβιτς είναι έγκυος στο πρώτο της παιδί με τον Νικήτα Νομικό – Οι τρυφερές πόζες στο Instagram
- Δημοσκόπηση Real Polls: Σε υψηλό 9μήνου η Νέα Δημοκρατία με προβάδισμα 16,3 μονάδων από το ΠΑΣΟΚ – Εθνική συναίνεση για την Κύπρο
- Μητσοτάκης: Απορρίπτω κατηγορηματικά οποιαδήποτε συζήτηση για πρόωρες εκλογές λόγω δημοσκοπικής ανάκαμψης
- To πρώτο μήνυμα του Μοτζταμπά Χαμενεϊ: Θα εκδικηθούμε για όλο το αίμα των μαρτύρων που έχει χυθεί, τα Στενά του Ορμούζ θα μείνουν κλειστά
- Αντιπαράθεση στη Βουλή – Παπασταύρου: Έχετε λάθος ενημέρωση, μην αδικείτε τον εαυτό σας – Σαμαράς: Η ανησυχία μου δεν είναι επιλογή, είναι πράξη συνείδησης (βίντεο)
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook