Γώγος: Δύσκολο να δούμε μετακινήσεις το Πάσχα
Προς το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας οι αποφάσεις - Από τι θα εξαρτηθούν
Την πεποίθηση ότι το φετινό καλοκαίρι θα είναι πολύ καλύτερο από το προηγούμενο εξέφρασε μιλώντας σήμερα στο ραδιοφωνικό σταθμό Θέμα 104,6 ο Χαράλαμπος Γώγος. Σύμφωνα με τον λοιμωξιολόγος και καθηγητή Παθολογίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών, η εμβολιαστική κάλυψη, η δυνατότητα χρήσης μεγάλης γκάμας διαγνωστικών μέτρων όπως η χρήση self test – που είναι πολύ σημαντική – και η χρήση ανοικτών χώρων είναι οι τρεις παράμετροι που θα βοηθήσουν ώστε μέσα στον Ιούνιο να έχουμε χαλάρωση πολύ σημαντικών μέτρων, όπως οι μετακινήσεις.
Αναφορικά με το άνοιγμα δραστηριοτήτων στην παρούσα φάση, ο λοιμωξιολόγος υπογράμμισε ότι η προσπάθεια ήταν να είναι λίγο τολμηρότερο. «Μας πήγε πίσω όμως η σημαντική καθυστέρηση στην ύφεση της επιδημιολογικής φόρτισης. Αρχίζει να σταθεροποιείται η καμπύλη αλλά αργεί να πέσει προς τα κάτω που είναι πολύ σημαντικό για τη διασπορά. Υπήρχε πολύ μεγάλη διασπορά και μεγάλο υγειονομικό φορτίο προς το ΕΣΥ».
«Ο αριθμός των κρουσμάτων σήμερα είναι μεγάλος, η πίεση στο σύστημα μεγάλη, οι διασωληνωμένοι αυξάνονται οπότε αυτό οδηγεί σε αποφάσεις πολύ πιο προσεγμένες και συντηρητικές, με δεδομένο ότι υπάρχει ένας βαθμός επικινδυνότητας
στην κάθε κίνηση που ανοίγουμε» σημείωσε επίσης ο καθηγητής.
Όπως εξήγησε, «είναι πιο μικρό το φορτίο κινδύνου όταν ανοίγουμε το λιανεμπόριο και τα σχολεία, παρά όταν ανοίγεις τα malls και τις διαδημοτικές μετακινήσεις, εκτός περιφερειακής ενότητας. Μετράμε αυτήν την επικινδυνότητα και πάμε βήμα-βήμα. Το αποτέλεσμα του κάθε ανοίγματος πρέπει να αποτυπωθεί σε διάστημα μίας ή δύο εβδομάδων για να δούμε το επόμενο. Επομένως, να περάσουν δύο εβδομάδες να δούμε την επιρροή των μέτρων που είχαμε μέχρι τώρα για να μπορέσουμε να δούμε τα επόμενα».
Αναφορικά με τις προοπτικές για το Πάσχα, ο λοιμωξιολόγος υπογράμμισε πως, με τον ρυθμό που έχουμε την ύφεση στην επιδημία και την πίεση στο σύστημα είναι δύσκολο να δούμε μετακινήσεις το Πάσχα. «Σίγουρα οι αποφάσεις θα παρθούν προς το τέλος της άλλης εβδομάδας. Θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, αυτή τη στιγμή όπως είναι η κατάσταση δεν πρέπει να μιλάμε για κάτι τέτοιο. Πρέπει να αναζητήσουμε και τις υπόλοιπες λύσεις, του ανοικτού χώρου του Πάσχα, εκεί που βρισκόμαστε» πρόσθεσε ο καθηγητής.
Ολες οι Ειδήσεις
- Πέθανε από καρκίνο ένα παιδί στην Ελλάδα που γεννήθηκε από το σπέρμα του Δανού δότη – Nοσεί και το αδερφάκι του
- Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση σε βάρος του Γ. Ξυλούρη για την «σιωπή» του στην Εξεταστική – Ερευνάται για ψευδή κατάθεση και απείθεια
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Διαγράφεται από το ΠΑΣΟΚ ο κουμπάρος του Ν. Ανδρουλάκη που συνελήφθη στην Κρήτη για τις παράνομες επιδοτήσεις
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο αρχηγός αγροτοσυνδικαλιστής της ΝΔ, ο βοηθός λογιστής και η σύζυγος δικηγόρος με κουμπάρο τον Ανδρουλάκη που δίχασαν την Εξεταστική
- «Η γη της ελιάς»: Η Ασπασία μαθαίνει όλη την αλήθεια για τον θάνατο του Κίμωνα και η αρχή του τέλους του Δημοσθένη πλησιάζει.
- Λαμπερή πρεμιέρα για την παράσταση «Το 5ο Βήμα» στο Θέατρο Μικρό Χόρν με χορηγό τον ΟΠΑΠ
- Happy Traveller στα πιο δημοφιλή Χριστουγεννιάτικα Χωριά της Ελλάδας για το 2025 Σάββατο 13 Δεκεμβρίου – Τρέϊλερ
- O Σταμάτης Γονίδης έβαλε το χέρι του στο μέτωπό μου, προσευχήθηκε και μου πέρασε ο πονοκέφαλος, υποστήριξε η Εβίτα Σερέτη
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook