Τι δείχνουν τα ευρήματα της δημοσκόπησης αναφορικά με την πρόθεση ψήφου καθώς και την στάση των πολιτών για την πανδημία

Προβάδισμα 13,6 ποσοστιαίων μονάδων διατηρεί η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην τελευταία δημοσκόπηση της Alco, η οποία παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού OPEN.

Συγκεκριμένα η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 37,4%, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί στο 23,8. 5,9% για το ΚΙΝΑΛ, 5,6% για το ΚΚΕ, στο 4,2 η Ελληνική Λύση, στο 2,9% το ΜέΡΑ 25. Το ποσοστό των αναποφάσιστων φτάνει στο 13,7%.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξακολουθεί να προηγείται με 20 ποσοστιαίες μονάδες του Αλέξη Τσίπρα στην εμπιστοσύνη των πολιτών συγκεντρώνοντας ποσοστό 43% έναντι 23% του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ. Ένα 29% των πολιτών δηλώνει πως δεν εμπιστεύεται κανέναν.

Αναφορικά με την εγκληματικότητα, το 36% θεωρεί πως η κατάσταση είναι χειρότερη σε σχέση με πριν 3 χρόνια, το 35% ίδια και το 23% καλύετερη.

Παράλληλα, το 56% εμφανίζεται μη ικανοποιημένο με την κυβέρνηση στο συγκεκριμένο ζήτημα, έναντι 32% που απαντά θετικά.
Αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων με self test, to 65% θεωρεί σωστή την απόφαση έναντι 24% που τη θεωρεί λανθασμένη, ενώ το 81% των πολιτών θεωρεί σωστή την απόφαση για σταδιακό άνοιγμα των δραστηριοτήτων, με το 12% να θεωρεί πως θα έπρεπε να παραμείνουν κλειστές.
Επιπλέον, για την απόφαση ενός σταδιακού ανοίγματος (π.χ. το άνοιγμα του λιανεμπορίου) το 81% θεωρεί πως καλά έκανε και άνοιξε, ενώ το 12% λέει πως θα προτιμούσε να είχε μείνει κλειστό.

Σε ερώτηση εάν «πιστεύετε ότι πρέπει να επιτραπούν οι μετακινήσεις εκτός νομού την περίοδο του Πάσχα», το 65% απάντησε «ναι». «Όχι» είπε το 29%, ενώ το υπόλοιπο 9% «δεν ξέρει/δεν απαντά».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook