Τα κορωνοπάρτι εκτοξεύουν το ιικό φορτίο στα λύματα της Αττικής που παρουσιάζει αυξητική τάση σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών.

Από τα ευρήματα των τελευταίων μετρήσεων η αύξηση εντοπίζεται από την περασμένη Τετάρτη με την κορύφωση να παρατηρείται στις μετρήσεις του περασμένου Σαββάτου.

Τις διαπιστώσεις για την αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα της Αττικής επισήμαναν οι καθηγητές Θεοδώρα Ψαλτοπούλου και Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλώντας στο πρωί της Τρίτης στον ΣΚΑΪ.

Η καθηγήτρια επιδημιολογίας Θεοδώρα Ψαλτοπούλου επισήμανε ότι, ενώ μέχρι τώρα φαινόταν να υπάρχει σταθεροποιητική τάση στα κρούσματα, τα στοιχεία δεν δείχνουν αποκλιμάκωση. «Μέσα από τα λύματα φαίνεται ότι υπάρχει μια σταδιακή αύξηση, ειδικά στην Αττική».

«Σε λίγες μέρες θα αποτυπωθούν στα κρούσματα από τους συνωστισμούς και μετά από 15-20 μέρες θα αποτυπωθούν στις νοσηλείες στα νοσοκομεία», πρόσθεσε, ενώ όπως είπε για την αύξηση αυτή μπορεί να ευθύνεται οποιοσδήποτε συνωστισμός γίνεται σε εσωτερικούς ή εξωτερικούς χώρους.

Από την πλευρά του, ο καθηγητής Φαρμακολογίας κ. Μανωλόπουλος προσέθεσε πως φαίνεται ότι έχουμε επανάκαμψη. «Τα νούμερα επανέρχονται», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Νέοι οι μισοί νοσηλευόμενοι με Covid-19

Από την άλλη πλευρά η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Αθήνα – Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), Ματίνα Παγώνη, τόνισε πως ολοένα και μικρότερες ηλικίες νοσηλεύονται στα νοσοκομεία με Covid-19, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως σχεδόν το 50% των νοσηλευομένων είναι νέοι και δεν έχουν εμβολιαστεί.
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, η κυρία Παγώνη ανέφερε πως στα κρούσματα υπάρχει μια σταθερότητα, αλλά ο αριθμός των νοσηλευομένων εντός και εκτός ΜΕΘ είναι ακόμη μεγάλος.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook