Ανοιξιάτικο το τοπίο του καιρού με υψηλές θερμοκρασίες

Αισθητή βελτίωση με άνοδο της θερμοκρασίας θα σημειώσει ο καιρός τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τον μετερεωλόγο Γιάννη Καλλιάνο

Ο γνωστός μετεωρολόγος μίλησε στο Mega και διευκρίνισε ότι ο καιρός θα θυμίζει άνοιξη, καθώς φεύγουν οι βροχές και οι καταιγίδες, που παρατηρήθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Παράλληλα, σημείωσε πως η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και συγκεκριμένα θα αγγίξει τους 21 με 22 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα είναι εξασθενημένοι στα πελάγη.

Στη συνέχεια, ο ίδιος απέφυγε να αναφερθεί στον καιρό που θα κάνει τις ημέρες του Πάσχα, τονίζοντας ότι δεν μπορούν να γίνουν προβλέψεις μετά των 8-10 ημερών.

«Κανείς δεν μπορεί να δώσει πληροφορίες με ασφάλεια για αυτό που έρχεται», είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε ότι τις προσεχείς ημέρες ο καιρός θα είναι ήπιος, με μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια, αλλά και ασθενείς κατά τόπους βροχοπτώσεις.

«Σύμφωνα με τα μοντέλα που υπάρχουν, έστω και επισφαλή προς το παρόν, το Πάσχα θα έχουμε ανοιξιάτικο καιρό, με το θερμόμετρο να ανεβαίνει μέχρι και τους 25 -26 βαθμούς Κελσίου», συμπλήρωσε στη συνέχεια.

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες

Ακολουθεί η αναλυτική πρόγνωση της ΕΜΥ για τον καιρό των επόμενων ημερών.

Τετάρτη 21/4

Στα δυτικά λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών μέχρι το απόγευμα.

Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες, οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα βόρεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Από το βράδυ στα κεντρικά και τα βόρεια θα στραφούν σε νοτίων διευθύνσεων 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Πέμπτη 22/4

Γενικά αίθριος καιρός. Βαθμιαία στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλία θα αναπτυχθούν νεφώσεις.

Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.

Στην υπόλοιπη χώρα νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 και από το βράδυ τοπικά 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές
της.

Παρασκευή 23/4

Στα βόρεια προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές προς το μεσημέρι.

Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές στη Θεσσαλία.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά βόρειοι βορειοδυτικοί 4 μποφόρ και από το βράδυ μεταβλητοί ασθενείς. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στα δυτικά 5 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

Σάββατο 24/4

Στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές στα κεντρικά και τα βόρεια και πιθανώς στα βόρεια μεμονωμένες καταιγίδες. Από αργά το απόγευμα και από τα δυτικά βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί.

Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες μέχρι το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6, που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους τοπικά έως 7 μποφόρ στα πελάγη.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα βόρεια.

Κυριακή 25/4

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα βόρεια και τα ανατολικά ηπειρωτικά, όπου είναι πιθανόν θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα κεντρικά και νότια.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook