Ιδιαίτερα κρίσιμη θεωρείται η σημερινή σύσκεψη των λοιμωξιολόγων αφού αναμένεται να καταλήξει στα μέτρα που θα ισχύουν το Πάσχα αλλά και στο χρονοδιάγραμμα της άρσης των μέτρων.

Η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι ασφυκτική. Ο δείκτης που ανησυχεί περισσότερο είναι αυτός των διασωληνωμένων σε ΜΕΘ, καθώς σπάει κάθε αρνητικά ρεκόρ:

11 Απριλίου: 780
12 Απριλίου: 781
13 Απριλίου: 802
14 Απριλίου: 809
15 Απριλίου: 819
16 Απριλίου: 824
17 Απριλίου: 837
18 Απριλίου: 841
19 Απριλίου: 847
20 Απριλίου: 847

Από την άλλη ο αριθμός των κρουσμάτων παραμένει πολύ υψηλός, την ώρα που οι προβλέψεις για το άμεσο μέλλον δεν είναι καλές αφού τα το ιικό φορτίο στα λύματα είναι πολύ υψηλό.

Όμως, η πρόοδος των εμβολιασμών και τα self tests προσφέρουν αισιοδοξία. Ο πρωθυπουργός είπε πως το τέλος της υγειονομικής κρίσης πλησιάζει.

Στο κυβερνητικό επιτελείο θέλουν να ξεκαθαρίσουν το χρονοδιάγραμμα της επιστροφής στην κανονικότητα άμεσα, καθώς αυτό, όχι μόνο θα γλυκάνει το χάπι στους πολίτες που θα αναγκαστούν να μείνουν στην Αθήνα το Πάσχα, αλλά θα δώσει και μια σαφέστατη νότα αισιοδοξίας για το μέλλον.

Αναμένεται να υπάρξει τηλεοπτικό μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος θα εξηγήσει τις αποφάσεις της κυβέρνησης για το Πάσχα και θα παρουσιάσει τον οδικό χάρτη για το άνοιγμα των δραστηριοτήτων.

Πάσχα στα μπαλκόνια

Έως και το Πάσχα θα ισχυει το lockdown ως έχει. Το ακριβές πλαίσιο εορτασμού θα ανακοινωθεί άμεσα και επίσημα. Θα ισχύουν τα SMS και η απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 9 το βράδυ, ενώ θα γίνουν προσπάθειες να αποφευχθούν τα πάρτι στις πλατείες.

Μετά το Πάσχα

Το σχέδιο της κυβέρνησης λέει πως από τις 5 Μαΐου τα καταστήματα λιανικής αναμένεται να υποδέχονται πελάτες χωρίς ραντεβού με μόνο περιορισμό τον ανώτατο επιτρεπόμενο αριθμό ατόμων βάσει τετραγωνικών.

Στις 10 του μήνα αναμένεται να επαναλειτουργήσει μετά από μήνες η εστίαση σε εξωτερικούς χώρους,τηνώρα που αρκετοί επιστήμονες θεωρούν πως αυτό έπρεπε να έχει γίνει ήδη.

Το χρονοδιάγραμμα προβλέπει το άνοιγμα όλων των σχολείων στις 10 Μαΐου.

Κομβική ημερομηνία είναι η 14η Μαΐου, οπότε έχει προγραμματιστεί το άνοιγμα του τουρισμού.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook