Τον αριθμό των πιστών που θα επιτρέπεται στους ναούς, τον τρόπο που θα γίνουν οι λειτουργίες αλλά και τις προϋποθέσεις για τους ιερείς και τους πιστούς αποκάλυψε ο Βασίλης Κικίλιας,

Όπως ανέφερε κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, η εισήγηση προβλέπει έναν πιστό ανά 25τ.μ. εντός του ναού, ενώ σε εξωτερικούς χώρους συστήνεται απόσταση έως 10 μέτρων μεταξύ των ατόμων. Επίσης, υπάρχει σύσταση για διπλή μάσκα ιδιαίτερα εντός των εκκλησιών.

Οι ιερείς και το προσωπικό θα πρέπει να έχουν υποβληθεί σε τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού.

Αναφορικά με την περιφορά του Επιταφίου τη Μεγάλη Παρασκευή αυτή συστήνεται να γίνει στο προαύλιο, χωρίς πομπή, ενώ στο προαύλιο θα γίνεται, σύμφωνα με την εισήγηση και το προσκύνημα του επιταφίου.

Σχετικά με την απαγόρευση κυκλοφορίας τη Μεγάλη Εβδομάδα, η Επιτροπή, σύμφωνα με τον κ. Κικίλια, έχει εισηγηθεί αυτή να αρχίζει μία ώρα αργότερα, στις 22:00 αντί στις 21:00 που είναι σήμερα.

Ωστόσο, την ημέρα του Πάσχα η απαγόρευση κυκλοφορίας, συστήνεται να αρχίσει και πάλι από τις 21:00. Από τη Δευτέρα του Πάσχα η απαγόρευση κυκλοφορίας θα αρχίζει στις 23:00.

Την Κυριακή του Πάσχα το ψήσιμο του οβελία θα γίνει με έως δύο οικογένειες και εννέα άτομα σε κλειστό χώρο, ενώ έως 12 άτομα θα μπορούν να κάτσουν γύρω από το πασχαλινό τραπέζι εφόσον αυτό στηθεί σε υπαίθριο χώρο.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook