Σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα μετά το Πάσχα

Τον οδικό χάρτη επιστροφής στην κανονικότητα μετά το lockdown ενόψει της τουριστικής περιόδου, παρουσίασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε τηλεοπτικό μήνυμα προς τους πολίτες.

Πότε θα ανοίξουν η εστίαση, τα σχολεία και ο τουρισμός

Συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε ως σήμα έναρξης σταδιακής επιστροφής στην κανονικότητα τη Δευτέρα του Πάσχα, 3 Μαΐου.

Χαρακτηριστικά, όπως είπε ο πρωθυπουργός η εστίαση θα ανοίξει στις 3 Μαΐου σε εξωτερικούς χώρους, με αποστάσεις, self tests για τους εργαζόμενους και αυστηρά μέτρα προστασίας.

Στη συνέχεια, επόμενο ορόσημο είναι η 10η Μαΐου οπότε και αναμένεται να επαναλειτουργήσουν τα Νηπιαγωγεία, τα Δημοτικά και τα Γυμνάσια με οδηγό τα self tests, μιας και οι μαθητές των Λυκείων έχουν ήδη επιστρέψει στα θρανία.

Παράλληλα ο πρωθυπουργός προανήγγειλε την πολυαναμενόμενη απελευθέρωση των μετακινήσεων. Με το άνοιγμα της εστίασης στις 3 Μαΐου, οι μετακινήσεις επιτρέπονται ως τις 11 το βράδυ. Από εκείνη την ώρα θα ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας, διευρύνοντας κατά δύο ώρες τον υπάρχουν περιορισμό.

Εν συνεχεία, τόνισε πως πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή το Πάσχα και γι’ αυτό αποφασίστηκε να μην επιτραπούν οι μετακινήσεις εκτός Νομού. σημείωσε πως έχει σημασία να τηρηθούν τα μέτρα ώστε να μπορέσουν οι πολίτες να απολαύσουν ένα ελεύθερο καλοκαίρι στις διακοπές τους.

Στάθηκε ακόμη και στα κορωνοπάρτι που αναστατώνουν γειτονιές της Αθήνας κυρίως, λέγοντας ότι θα πρέπει να σταματήσουν να σκέφτονται αλόγιστα όσοι συμμετέχουν σε αυτά.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook