Αυστηροί έλεγχοι στα διόδια - Οι σκέψεις για κλείσιμο της ΕΡΓΑΝΗ - Πώς θα επιτραπούν οι επισκέψεις σε γιατρούς

Με εντατικούς ελέγχους, drones, μπλόκα και αυστηρά πρόστιμα η αστυνομία θα προσπαθήσει να εμποδίσει όσους επιχειρήσουν να παρακούσουν τις αποφάσεις της κυβέρνησης και να φύγουν από την πόλη τις ημέρες του Πάσχα.

«Μην έχετε καμία αμφιβολία ότι θα υπάρχουν αυστηροί έλεγχοι στην έξοδο από τις πόλεις, ειδικά στην έξοδο από την Αθήνα για το Πάσχα. Και τα πρόστιμα θα είναι τσουχτερά. Ας αναλάβουν όλοι το ρίσκο, για να θυμηθώ και μια φράση που ήταν της μόδας στον δημόσιο διάλογο. Θα συνιστούσα πραγματικά να συμμορφωθούμε με τις υποδείξεις της πολιτείας» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης χθες στη συνέντευξη στον Alpha.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός, «ήταν απαραίτητο να λάβουμε αυτή την απόφαση για τον πολύ απλό λόγο ότι το επιδημιολογικό φορτίο στις μεγάλες πόλεις -ειδικά στην Αττική- είναι ακόμα υψηλό και θα υπήρχε ένας σοβαρός κίνδυνος να μεταφέρουμε τον ιό σε περιοχές με χαμηλότερη επιδημιολογική επιβάρυνση. Κατά συνέπεια, συνταχθήκαμε με τους ειδικούς και δεν επιτρέψαμε τις υπερτοπικές μετακινήσεις».

Αυστηροί έλεγχοι

Το σίγουρο είναι πως οι έλεγχοι θα είναι ιδιαίτερα αυστηροί στα διόδια. Δεν θα επιτραπεί να μετακινηθούν εκτός νομού οδηγοί χωρίς ξεκάθαρους λόγους (υγείας, αγροτικές εργασίες, επαγγελματικούς λόγους κλπ), ενώ όσοι δώσουν ψεύτικες δηλώσεις μετακίνησης, θα βρεθούν αντιμέτωποι με ποινικές ευθύνες.

Από την αστυνομία λένε πως τα μέτρα θα θυμίζουν την περσινή περίοδο, όπου ίσχυε πολύ αυστηρό lockdown. Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτά θα είναι προσαρμοσμένα ανάλογα με την επιδημιολογική κατάσταση κάθε περιοχής…

Οι αστυνομικές δυνάμεις θα εξετάζουν και τις βεβαιώσεις για κατ’ εξαίρεση μετακινήσεις, καθώς πολλοί αναμένεται να επιστρατεύσουν διάφορες προφάσεις για να κάνουν Πάσχα στο χωριό, όπως το μάζεμα ελιών, μέχρι επίσκεψη σε υποθηκοφυλακεία και ιατρικές επισκέψεις.

Η κυβέρνηση εξετάζει ακόμα και την πιθανότητα να καταργήσουν για λίγες μέρες τις βεβαιώσεις που έρχονται μέσα από την ΕΡΓΑΝΗ για κάποιες κατηγορίες.

Για τις περιπτώσεις που κάποιος έχει ανάγκη να μεταφερθεί σε άλλη πόλη για λόγους υγείας, θα πρέπει να έχει στην κατοχή του κάποιο αποδεικτικό έγγραφο.

Ανακοινώσεις για τα μέτρα που θα ισχύουν θα κάνει σήμερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Έλεγχοι και στις πλατείες στις μεγάλες πόλεις

Από την κυβέρνηση ανησυχούν πως όσοι μείνουν στις μεγάλες πόλεις και δεν καταφέρουν να πάνε στην εξοχή, θα …ξεσπάσουν σε κάποια πλατεία ή σε κάποιο υπαίθριο πάρτι σαν και αυτά που πραγματοποιήθηκαν τα προηγούμενα Σαββατοκύριακα.

Η κυβέρνηση -μετά και τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη- δεν επιλέγει τον δρόμο της καταστολής για να διαλύσει τις συγκεντρώσεις, ωστόσο θα προσπαθήσει να μην επιτρέψει εξ’ αρχής τον συγχρωτισμό.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook