Για τα κορωνοπάρτι, τον εμβολιασμό των νέων, τη σημασία τηε τήρησης των μέτρων προστασίας και την εστίαση μίλησε η πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών, Ματίνα Παγώνη.

«Στα πάρτι που έγιναν, δεν υπήρχαν μάσκες καθόλου, ούτε και αποστάσεις. Οι νέοι για αρκετές ώρες ήταν ο ένας δίπλα στον άλλο, επομένως υπήρχε αυξημένο ιικό φορτίο στην ατμόσφαιρα. Η μεταδοτικότητα του ιού έχει αυξηθεί, ειδικά των μεταλλάξεων και ιδιαίτερα στους νέους ανθρώπους. Για αυτό τονίζουμε ότι στα νοσοκομεία αυτή την εποχή νοσηλεύονται νέες ηλικίες. Τώρα είναι από 25 έως 55, το πολύ 60 ετών. Οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν εμβολιαστεί. Δεν έχουν καταλάβει ότι πρέπει να παίρνουν μέτρα ατομικής προστασίας με μάσκες. Στην Ανάσταση όποιος βγει, η μάσκα πρέπει να είναι διπλή», σημείωσε στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA και συμπλήρωσε:

«Σωστά πάρθηκαν τα μέτρα για άνοιγμα γιατί ο κόσμος είναι πιεσμένος. Για τη μετακίνηση, όμως, από περιφέρεια σε περιφέρεια, βλέπουμε τις αντιδράσεις, αλλά το σύστημα υγείας στις μικρές πόλεις, στα χωριά, δεν μπορεί να ανταπεξέλθει. Χρειάζεται μεγάλη προστασία στην περιφέρεια και αυτό πρέπει να το καταλάβουμε όλοι».

H ίδια επανέλαβε τη θέση της για το άνοιγμα της εστίασης:

«Η εστίαση έλεγα πολύ καιρό ότι έπρεπε να ανοίξει. Δεν μπορούν ένα χρόνο άνθρωποι από 17 έως 25 χρονών να είναι κλεισμένοι στα σπίτια τους. Ανοίγοντας την εστίαση θα μπορούν με μάσκες και αποστάσεις να πιουν το ποτό και τον καφέ τους και να αισθανθούν ελεύθεροι».

Για τον τουρισμό είπε:

«Φυσικά μας προβληματίζει το άνοιγμα του τουρισμού, τα πάντα μας προβληματίζουν όταν κάθε μέρα αντιμετωπίζουμε περιστατικά στα νοσοκομεία. Για τον τουρισμό, ειδικά τώρα στις αρχές, έρχονται με γκρουπ, οπότε ό,τι και να συμβεί μπορεί να γίνει ιχνηλάτηση».

Για τα εμπορικά κέντρα:

«Για τα εμπορικά κέντρα οι άνθρωποι έχουν δίκιο που διαμαρτύρονται. Αλλά όλοι εκεί πάμε, για αυτό υπάρχει και πολύς κόσμος και συνωστισμός. Αν είχαν προχωρήσει οι εμβολιασμοί, θα ήταν αλλιώς».

Για τους εμβολιασμούς των τριαντάρηδων:

«Οι νέοι, οι δραστήριοι που βρίσκονται πολλές ώρες έξω είναι αυτές οι ηλικίες. Σωστά έβαλαν αυτή την ομάδα, 30-39 πρώτους στον εμβολιασμό. Αυτές είναι αποφάσεις της επιτροπής εμβολιασμών. Πιστεύω ότι το έκαναν με αυτό το σκεπτικό».

«Έχουμε άπειρα περιστατικά εντός εργασιακών χώρων, που ακόμα και να νοσούσαν, αν φορούσαν μάσκα, δεν μετέδωσαν τον ιό. Είναι ξεκάθαρο ότι η μάσκα πρέπει να χρησιμοποιείται σε κλειστούς χώρους που έχουν συνωστισμό», είπε από την πλευρά του στην ίδια εκπομπή ο κ. Θωμαΐδης, με την κ. Παγώνη να εξηγεί ότι η διπλή μάσκα προστατεύει σε ποσοστό 80%.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook