Συνεδριάζει και πάλι σήμερα Παρασκευή η επιτροπή των λοιμωξιολόγων, με το άνοιγμα των εμπορικών κέντρων και των κέντρων αισθητικής να είναι στο τραπέζι. Οι ειδικοί θα εξετάσουν και το ενδεχόμενο του click inside για τα καταστήματα της Θεσσαλονίκης.

Στο μεταξύ ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, έχει προτείνει αφενός άνοιγμα των εμπορικών κέντρων και των κέντρων αισθητικής, αφετέρου να επιτραπεί το click in shop στη Θεσσαλονίκη. Αναλυτικά ΕΔΩ τα όσα δήλωσε σήμερα στο Open.

Σε κάθε περίπτωση, πληροφορίες λένε πως η επιτροπή των ειδικών θα δώσει σήμερα το πράσινο φως στην επαναλειτουργία των εμπορικών. Ανακοινώσεις επί του θέματος αναμένονται σήμερα κατά την τακτική ενημέρωση για την πορεία των μέτρων και της πανδημίας, από τον Νίκο Χαρδαλιά.

Σταμπουλίδης: «Από Δευτέρα θα ανοίξουν τα μεγάλα πολυκαταστήματα»

Υπενθυμίζεται πως ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Πάνος Σταμπουλίδης, μιλώντας χθες Πέμπτη στο ΣΚΑΙ εκτίμησε πως: «Από τη Δευτέρα θα ανοίξουν και τα μεγάλα πολυκαταστήματα, τα οποία λειτουργούν κάτω από ένα ενιαίο νομικό πρόσωπο και δεν είναι εμπορικά κέντρα».

Τόνισε ότι «όταν τηρούμε τα μέτρα, τότε οι εδικοί εμπιστεύονται ακόμα περισσότερο τα εμπλεκόμενα μέρη και δίνουν ότι μπορούν περισσότερο προκειμένου να λειτουργήσει η αγορά».

Παράλληλα, επεσήμανε πως υπάρχουν αλλαγές ως προς τον πληθυσμό που μπορούν να δεχτούν τα καταστήματα. «Φύγαμε από το πλαφόν των 20 ατόμων στα καταστήματα. Πλέον υπάρχει ένα όριο που θα διαμορφώνεται με βάση τα τετραγωνικά. Δηλαδή έως 500 τετραγωνικά μέτρα ισχύει ο συντελεστής 1 ανά 25 τετραγωνικά αυτό θα δώσει την δυνατότητα και σε επιχειρήσεις με μεγάλους ενιαίους χώρους να μπορέσουν να λειτουργήσουν με μια βιωσιμότητα».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook