Συμφωνία με κινεζική εταιρεία για 18 εκατομμύρια self tests
Σε συμφωνία με την κινεζική εταιρία JOYSBIO Biotechnology κατέληξε η κυβέρνηση για την προμήθεια 18 εκατομμυρίων self test, με την οποία διαπραγματεύθηκε απευθείας μετά την ακύρωση του δεύτερου διαγωνισμού.
Η συμφωνία με την κινεζική εταιρία υπεγράφη χθες Πέμπτη και αφορά στην αγορά 18 εκατ. self tests με τιμή 1,35 ευρώ ανά τεμάχιο.
«Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προχώρησε στην ακύρωση του δεύτερου διαγωνισμού για την προμήθεια self-tests, σε συνέχεια πληροφόρησης από την κατασκευάστρια εταιρεία για διακίνηση πλαστών παρτίδων από ενδιάμεση εταιρεία», αναφέρει σχετικά με το θέμα η Πολιτική Προστασία σε ανακοίνωσή της.
«Όταν υπάρχει η παραμικρή υπόνοια και εύλογες ενδείξεις για πλαστές παρτίδες, η μόνη σοβαρή και αξιόπιστη αντίδραση δεν είναι άλλη από τη ματαίωση του διαγωνισμού και συνεπώς, τη σφράγιση της διαδρομής των μεσαζόντων. Επιπλέον, ο σκοπός του δεύτερου διαγωνισμού, η ταχεία δηλαδή προμήθεια 10 εκατ. self tests, είχε κατ’ ουσίαν αναιρεθεί μετά από τις συνεχόμενες προσφυγές μεταξύ των συμμετεχόντων που καθιστούσαν το διαγωνισμό πρακτικά ανενεργό αφου θα χρειαζόταν μεγάλο χρονικό διάστημα για την προμήθεια των tests», προσθέτει.
«Η Κυβέρνηση, αντιδρώντας με άμεσα αντανακλαστικά και αξιοποιώντας τα αντίστοιχα νομοθετικά εργαλεία που έχει στη διάθεσή της για περιπτώσεις έκτακτων και επειγουσών αναγκών, ενεργοποίησε το εναλλακτικό σενάριο απευθείας διαπραγμάτευσης με την κατασκευάστρια εταιρεία JOYSBIO Biotechnology στην Κίνα, εξασφαλίζοντας αμεσότητα και κυρίως, οικονομικά συμφέρουσα για το ελληνικό Δημόσιο συμφωνία, απαλλαγμένη από τα κόστη των ενδιάμεσων. Η τελική σύμβαση υπεγράφη χθες 22 Απριλίου και προβλέπει την προμήθεια 18 εκ. self-tests με τιμή 1,35 ευρώ/τεμάχιο. Πρόκειται για μια συμφωνία με τεράστιο δημοσιονομικό όφελος για τη χώρα που προασπίζει πλήρως το δημόσιο συμφέρον», καταλήγει.
Σε σχετική δήλωση προχώρησε και ο Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος υποστήριξε: «Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι όλοι εμείς στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας λειτουργούμε με όρους απόλυτης διαφάνειας, νομιμότητας, σεβασμού ακόμα και για το τελευταίο ευρώ του Έλληνα πολίτη. Και καθημερινά αποδεικνύουμε την προσήλωσή μας στο έργο και την αποστολή μας – με μοναδικό μας κριτήριο την προστασία του δημοσίου συμφέροντος και της Δημόσιας Υγείας. Ας είναι λοιπόν ξεκάθαρο σε όλους ότι η ελληνική Κυβέρνηση ούτε εκβιάζεται, ούτε καθοδηγείται, ούτε υποκύπτει σε πιέσεις. Προχωρά με αποφασιστικότητα, επιλύει προβλήματα, κάνει πράξη όλες εκείνες τις προϋποθέσεις που θα μας επιτρέψουν σύντομα την οριστική έξοδο από την κρίση της πανδημίας».
Ολες οι Ειδήσεις
- Μαριαλένα Ρουμελιώτη: Η συγκινητική εξομολόγηση για τη γέννηση του γιου της και το πρόβλημα υγείας
- Σεισμός 5,3 Ρίχτερ ανοιχτά της Μεθώνης – Σε επιφυλακή οι Αρχές – Τι λένε οι σεισμολόγοι
- Έξαλλος ο Τραμπ με τον Νετανιάχου: «Δεν έχει γ@@@@@νη κρίση» – «Του το έδωσα να το καταλάβει» – «Η συμφωνία με το Ιράν εξακολουθεί να ισχύει»
- Ελένη Μενεγάκη – Μάκης Παντζόπουλος: Ερωτευμένοι σε καλοκαιρινή εξόρμηση – Δείτε τις φωτογραφίες
- Δέσποινα Βανδή: Το ξεσηκωτικό video clip για το νέο τραγούδι της «Να με αγαπάς»
- Κάβουρα: «Ένα ζευγάρι πρέπει να δημιουργεί π@ρνο μαζί» – Απάντησε σε σεξουαλικές ερωτήσεις του Λάγιου και τον …κόμπλαρε! (Βίντεο)
- Φαίη Σκορδά: Η πρώτη κοινή φωτογραφία με τον σύντροφό της, Αλέξανδρο Αθανασιάδη που δημοσίευσε
- Γιώργος Μυλωνάκης: Πήρε εξιτήριο από το κέντρο αποκατάστασης – Επιστρέφει στο σπίτι του – Από Δευτέρα στη δουλειά της και η σύζυγος του
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook