Στη Δικαιοσύνη παραπέμπουν τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας πιθανά φαινόμενα καταστρατήγησης μέτρων που ελήφθησαν για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας.

Πρόκειται για υποθέσεις που αφορούν κυρίως το χρηματοδοτικό εργαλείο της επιστρεπτέας προκαταβολής και το μέτρο των αναστολών συμβάσεων εργασίας και προκύπτουν από τη διενέργεια ελέγχων και συγκέντρωση των σχετικών στοιχείων από τους αρμόδιους μηχανισμούς των δύο υπουργείων.

Ειδικότερα, το υπουργείο Οικονομικών ζήτησε να εξετάσουν στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), ώστε να προβούν στις κατά νόμο ενέργειες και να αποκαλυφθούν τυχόν φαινόμενα καταστρατήγησης και παράνομων πράξεων, ακόμα και διαφθοράς και απάτης, που σχετίζονται με τη μη ορθή εφαρμογή των διατάξεων για τη χορήγηση εθνικών επιδοτήσεων και επιχορηγήσεων.

Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα καφετέριας στη Θεσσαλία, που στεγαζόταν σε κτίριο 25 τ.μ., όπου, κατά τον έλεγχο του κλιμακίου του ΣΕΠΕ, βρέθηκαν εγγεγραμμένοι συνολικά 150 εργαζόμενοι.

Από αυτούς, οι 129 είχαν προσληφθεί με σύμβαση μερικής απασχόλησης, για 4 ώρες εργασίας τον μήνα κατά μέσο όρο, και οι περισσότεροι είχαν προσληφθεί από τον Νοέμβριο του 2020 και εφεξής, οπότε ξεκίνησε το δεύτερο lockdown. Οι συμβάσεις και των 150 εργαζομένων τέθηκαν σε αναστολή, με αποτέλεσμα να καταστούν δικαιούχοι αποζημίωσης ειδικού σκοπού ύψους 534 ευρώ.

Εστίαση

Σύμφωνα με πληροφορίες της Αθανασίας Ακρίβου, μετά την επαναλειτουργία της εστίασης, σε κάθε τραπέζι θα κάθονται έξι άτομα.

Ακόμα, το κλείσιμο της εστίασης θα πάει στις 23:00 το βράδυ.

Από το Mega

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook