Σε δηλώσεις προχώρησε πριν την κατάθεσή του στην ανακρίτρια ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνής, σχετικά με την υπόθεση Novartis. Όπως είπε, «Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος είναι κεντρικό πρόσωπο της ομάδας εκβίασης μας. Ο κ. Παππάς δεν έχει καμία σχέση με την εκβίαση μας». Απάντηση μετά τις δηλώσεις αυτές έδωσε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης.

Ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνής, ο οποιός κατέθεσε σήμερα στην ανακρίτρια του ειδικού δικαστηρίου που διερευνά την υπόθεση, υποστηρίζει πως κεντρικό πρόσωπο της εκβίασής του, καθώς και του συνεταίρου του Άγγελου Μεταξά και του δικηγόρου Σταύρου Παπασταύρου, είναι ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

«Σε συνέχεια της κατάθεσής μου στη Βουλή ήρθα εδώ για να καταθέσω στην ανακρίτρια κα Αλεβιζοπούλου, για την υπόθεση της εκβίασης της δικής μου, του συνεταίρου μου Άγγελου Μεταξά και του δικηγόρου Σταύρου Παπασταύρου από την εγκληματική συμμορία. Ο Άγγελος Μεταξάς και εγώ εκβιαστήκαμε ψυχρά για χρήματα, ο δε Σταύρος Παπασταύρου για πολιτικούς λόγους. Θα καταθέσω σήμερα νέα στοιχεία για να βοηθήσω τη Δικαιοσύνη στο έργο της», δήλωσε πριν την κατάθεσή του στην ανακρίτρια.

Ερωτηθείς για το εάν πρόκειται για νέα στοιχεία για άλλα πολιτικά πρόσωπα, ο επιχειρηματίας απάντησε: «Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος είναι κεντρικό πρόσωπο της ομάδας εκβίασης μας. Ο κ. Παππάς δεν έχει καμία σχέση με την εκβίαση μας».

Ο Σ. Μιωνής είχε καταθέσει ενώπιον της Προανακριτικής Επιτροπής, καταγεγραμμένη συνομιλία του, το 2016, με τον πρώην υπουργό Νίκο Παππά, στην οποία ο τελευταίος φέρεται να του λέει ότι «ο Παπαγγελόπουλος έχει τη δική του ατζέντα» και ότι «ξέρω, καταλαβαίνω και μαθαίνω» ότι «κάποιοι βγάζουν λεφτά».

Επιπλέον, ο επιχειρηματίας έχει καταγγείλει ότι τον Μάρτιο του 2016 υπήρξε συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίµου παρουσία του κ. Παππά και του ∆ηµήτρη Παπαγγελόπουλου, στη διάρκεια της οποίας ο τελευταίος του ζήτησε 350.000 ευρώ προκειμένου να πληρωθούν τα έξοδα εκδότη εφημερίδας, µε τον οποίο είχε δικαστική διαμάχη, λόγω των δημοσιευμάτων που τον ενέπλεκαν µε τη λίστα Λαγκάρντ.

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, σε απάντησε στα όσα είπε ο επιχειρηματίας, δήλωσε: «Σήμερα ο Μιωνής, χθες ο Παπαντωνίου συνέχισαν την απεγνωσμένη και μάταιη προσπάθειά τους να ξεπλύνουν τις θηριώδεις μίζες στα εξοπλιστικά και την τεράστια φοροδιαφυγή στην Ελλάδα και να τις εμφανίσουν ως δήθεν σκευωρίες του Παπαγγελόπουλου, όπως και το σκάνδαλο της Novartis».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook