Με επέκταση των self tests, περιορισμένο αριθμό ατόμων ανά τραπέζι και αποστάσεις θα λειτουργήσει και πάλι η εστίαση από τη Δευτέρα του Πάσχα, 3 Μαΐου.

Τις λεπτομέρειες αναφορικά με τον τρόπο που θα ανοίξει η εστίαση ανέλυσε και ο γενικός γραμματέας Εμπορίου Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

Το ζητούμενο σύμφωνα με τον ίδιο είναι η διασφάλιση των αποστάσεων, η εκμετάλλευση όσο το δυνατόν περισσότερο των υπαίθριων χώρων και ο συγκεκριμένος αριθμός ατόμων που θα μπορούν να κάθονται στο ίδιο τραπέζι.
Παράλληλα, επεκτείνονται και τα self test δύο φορές την εβδομάδα για όλο το προσωπικό, το κόστος του ενός εξ αυτών επιβαρύνει το κράτος.

Συγκεκριμένα, η εστίαση ανοίγει μόνο σε εξωτερικούς χώρους, ενώ γύρω από το ίδιο τραπέζι θα μπορούν να κάθονται έως έξι άτομα.

Ως προς τις αποστάσεις θα ισχύει το εξής:

0,90 εκ. αν δεν παρεμβάλλεται καρέκλα,
1,20 εκ. αν παρεμβάλλεται καρέκλα μόνο από τη μια πλευρά μεταξύ τραπεζιών,
1,80 εκ. αν παρεμβάλλονται καρέκλες και από τις δυο πλευρές των τραπεζιών.

Υποχρεωτική η μάσκα για το προσωπικό καθώς και από το κοινό κατά την αναμονή, όχι όμως και των καθήμενων στα τραπεζο-καθίσματα.
Επίσης θα είναι υποχρεωτική η απολύμανση καταλόγων κατά την εναλλαγή των πελατών στα τραπέζια και η τοποθέτηση απολυμαντικού προϊόντος ανά τραπέζι.

Ενθαρρύνεται ο ψηφιακός κατάλογος.
Οι πελάτες θα μπορούν να χρησιμοποιούν το μπαρ με τη χρήση δύο σκαμπό μαζί, ενώ η επόμενη δυάδα θα βρίσκεται 1,5 μέτρα μακριά.
Το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης θα περιορίζεται σύμφωνα με την απαγόρευση κυκλοφορίας η οποία θα αρχίζει στις 23:00 αλλά εξαιρούνται οι υπηρεσίες ντελίβερι με απαγόρευση πώλησης αλκοόλ.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook