Η συγκλονιστική μαρτυρία ντοκουμέντο περιοίκου , για το γηροκομείο κολαστήριο στα Χανιά.

Το Bigpost αποκαλύπτει μια συγκλονιστική ανάρτηση κατοίκου της περιοχής για το γηροκομείο στα Χανιά που όπως φαίνεται είχε γίνει το κολαστήριο τους.

Οι ηλικιωμένοι εκλιπαρούσαν για βοήθεια…

Πρόκειται για ανάρτηση στο twitter ενός ανθρώπου ο οποίος ζητά βοήθεια και προτρέπει να γίνει κοινοποίηση στα social media περιγράφοντας Δαντικές σκηνές από το εσωτερικό του γηροκομείου .

Γράφει επί λέξει στην ανάρτηση του : «Λίγη βοήθεια…Οι γείτονες από το γηροκομείο Αγία Σκέπη Τσικαλαριά Χανίων καταγγέλλουν κραυγές για βοήθεια από τους ηλικιωμένους. Από τον προαύλιο χώρο ακούγονται μέρες τώρα, φωνές για βοήθεια. Παρακαλώ retweet μήπως γίνει κάτι..»

Το συγκλονιστικό είναι ότι η ανάρτηση αυτή είχε γίνει από τις 23 Μαρτίου 2021, δηλαδή πολύ πιο πριν από τις καταγγελίες που είδαν τις τελευταίες μέρες το φώς της δημοσιότητας.

Στο μεταξύ νέα στοιχεία έρχονται στο φώς της δημοσιότητας για τις συνθήκες θανάτου καθώς στο μικροσκόπιο της εισαγγελικής έρευνας που διέταξε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, έχουν τεθεί 73 θάνατοι.

Πρώην υπάλληλοι του γηροκομείου έχουν κληθεί να καταθέσουν.

Ένας μάλιστα από τους πρώην υπαλλήλους του γηροκομείου μιλώντας στην εκπομπή «Σαββατοκύριακο Παρέα» του ΣΚΑΙ περιέγραψε ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για τον τρόπο που ζούσαν οι ηλικιωμένοι.

Όπως είπε δεν τους έδιναν φαγητό , δεν τηρούνταν οι στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής , ενώ μια ηλικιωμένη που έπεσε από το κρεβάτι και χτύπησε στο κεφάλι δεν μεταφέρθηκε εγκαίρως στο νοσοκομείο και πέθανε.

Επίσης η ιδιοκτήτρια του γηροκομείου φέρεται ότι δεν έλεγε την αλήθεια στους συγγενείς των ηλικιωμένων για την επιδείνωση της υγείας τους.

Άλλη μαρτυρία αναφέρει ότι η υπεύθυνη του γηροκομείου έπαιρνε τα χρυσά δόντια από τους νεκρούς τρόφιμους αλλά και τα χρυσά κοσμήματα.

Στη δικογραφία υπό έρευνα έχει τεθεί και μια ύποπτη μεταβίβαση ακινήτου από ηλικιωμένο με πληρεξούσιο την ιδιοκτήτρια του γηροκομείου.

Επίσης, σύμφωνα με τα νέα στοιχεία, το 2010 είχε γίνει επώνυμη καταγγελία στον Άρειο Πάγο για τη συγκεκριμένη μονάδα στην οποία δεν είχε δοθεί τότε ιδιαίτερη βαρύτητα, ενώ το 2015 υπάρχει καταδικαστική απόφαση για παράνομη, χωρίς άδεια, λειτουργία του γηροκομείου.

Παράλληλα, από τις 15/4 το κτήριο του γηροκομείου έχει μπει στην αγορά Real Estate προς πώληση, για να πουληθεί ως ξενοδοχείο και να παύσει η λειτουργία του ως γηροκομείο.

Από την πλευρά του , ο δικηγόρος του γηροκομείου κ. Σφακιωτάκης κάνει λόγο για σκευωρία και λέει πως όλα θα αποδειχτούν στο δικαστήριο. Βασικό επιχείρημα είναι τα αποτελέσματα της νεκροψίας της ηλικιωμένης, στην οποία έγινε εκταφή. Όπως λέει, δεν βρέθηκαν στοιχεία σχετικά με τις καταγγελίες.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook