Κορωνοϊός: 1.400 κρούσματα – 816 διασωληνωμένοι – 57 νεκροί
Τη σημερινή πορεία της πανδημίας ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ , τα νέα κρούσματα κορωνοϊού , τους νεκρούς και τον αριθμό των διασωληνωμένων.
Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ τα νέα κρούσματα κορωνοϊού ανέρχονται συνολικά σε 1400, οι διασωληνωμένοι είναι 816 ενώ έχουμε και 57 θανάτους συμπολιτών μας την τελευταία μέρα.
Με τους σημερινούς νεκρούς , από την αρχή της πανδημίας η χώρα μας θρηνεί 10.007 ανθρώπους.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:
Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.400, εκ των οποίων 12 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 333.129 (ημερήσια μεταβολή +0.4%), εκ των οποίων 51.3% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 72 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3.106 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 57, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 10.007 θάνατοι. Το 95.5% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 816 (63.2% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. To 84.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.032 ασθενείς. Οι εισαγωγές2 νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 481 (ημερήσια μεταβολή +1.91%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 472 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).
Ακολούθως παρουσιάζεται η ηλικιακή κατανομή των (α) συνολικών κρουσμάτων, (β) των περιστατικών που κατέληξαν σε θάνατο και (γ) των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι:
Δείγματα που έχουν ελεγχθεί: Από την 1η Ιανουαρίου 2020 μέχρι σήμερα, στα εργαστήρια που διενεργούν ελέγχους για τον νέο κορωνοϊό (SARS-CoV-2) και που δηλώνουν συστηματικά το σύνολο των δειγμάτων που ελέγχουν, έχουν συνολικά ελεγχθεί 4.577.609 κλινικά δείγματα ενώ από Μονάδες Υγείας και Κλιμάκια του ΕΟΔΥ που διενεργούν ελέγχους Rapid Ag έχουν ελεγχθεί 3.270.465 δείγματα. O μέσος όρος του επταημέρου είναι 54.181 δειγματοληπτικοί έλεγχοι ημερησίως.
Mαζικές Δειγματοληψίες ΕΟΔΥ: Στις 24 Απριλίου 2021, πραγματοποιήθηκαν 24 δράσεις δειγματοληπτικών ελέγχων από τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ, στις οποίες διενεργήθηκαν 4.502 έλεγχοι Rapid Ag και ανευρέθηκαν 82 θετικά (1,82%).
Ολες οι Ειδήσεις
- Σάλος στην Τουρκία με ισχυρισμούς ότι ο Ιμάμογλου είχε εξωσυζυγική σχέση με αθλήτρια του βόλεϊ ενώ αναμένεται η δίκη του για το πλαστό πτυχίο
- Live η τελετή υποδοχής της πρώτης φρεγάτας Belharra, «Κίμων», στον Ναύσταθμο Σαλαμίνας
- Κωνσταντίνος Αργυρός – Αλεξάνδρα Νίκα: O γιός τους έκανε τα πρώτα βήματα – Φωτογραφία
- RealPolls: Πάνω από τις ευρωεκλογές η ΝΔ, στη 2η θέση η Πλεύση Ελευθερίας – Η απήχηση Τσίπρα, Καρυστιανού
- Αμερικανικό χτύπημα στο Ιράν «ακόμα και τις επόμενες 24 ώρες» – Οι ΗΠΑ αποσύρουν προσωπικό από τη στρατιωτική βάση του Κατάρ – «Μου είπαν ότι σταμάτησαν οι σκοτωμοί στο Ιράν», είπε ο Τράμπ
- Παναθηναϊκός – Αρης 3-0: Χατ τρικ Μπακασέτα και τώρα… ΠΑΟΚ για τον τελικό
- Ο ΠΑΟΚ κυριάρχησε 2-0 επί του Ολυμπιακού στο “Γ. Καραϊσκάκης” και πήρε το εισιτήριο για τους “4”
- «Είμαστε εδώ για σένα»: Έκκληση από το Χαμόγελο του Παιδιού στη Λόρα να επικοινωνήσει – Νέες μαρτυρίες και βίντεο ντοκουμέντο από τις κινήσεις της 16χρονης σε Ζωγράφου και Ομόνοια (βίντεο)
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook