«Καμπανάκι» από Εξαδάκτυλο: Το Πάσχα θα υπάρχει διασπορά – Ανησυχία για τις εκκλησίες
Τι ανέφερε για τις ημέρες του Πάσχα και την ινδική μετάλλαξη
Η αύξηση της κινητικότητας και των εκδηλώσεων τις ημέρες του Πάσχα θα οδηγήσει σε διασπορά του ιού όπως τόνισε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.
Αναλυτικά όπως ανέφερε, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, το πόση θα είναι αυτή η διασπορά και πως θα αποτυπωθεί θα εξαρτηθεί από το πώς θα συμπεριφερθεί ο καθένας από εμάς και πόση είναι η καθοδική πορεία που υπάρχει αυτή την στιγμή. «Ελπίζω να μην έχουμε αναστροφή της πορείας» σημείωσε χαρακτηριστικά και έκανε έκκληση στους πολίτες να κάνουν self test πριν το τραπέζι του Πάσχα.
Αναφορικά με τα κρούσματα ινδικής μετάλλαξης που εμφανίστηκαν στην χώρα μας δήλωσε πως είναι μια μετάλλαξη που δεν γνωρίζουμε τόσα όσα για τις προηγούμενες και ότι η μεταδοτικότητα της δεν φαίνεται τόσο δυνατή. «Δύσκολα να εκτοπίσει την βρετανική στην χώρα μας και αν έχει αυστηρή επιτήρηση μπορεί να έχει την τύχη της νοτιοαφρικανικής που ουδέποτε έφτασε να αποτελεί πρόβλημα στην Ελλάδα».
Επεσήμανε πως έχουμε δρόμο μπροστά μας και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί μέχρι να εμβολιαστεί περίπου το 70% του πληθυσμού και με την 2η δόση εμβολίου δηλαδή να αποκτηθεί πλήρως ανοσία και να περάσουμε σε ένα πιο φυσιολογικό τρόπο ζωής. Παράλληλα, δήλωσε πως το πότε αυτό θα επιτευχθεί εξαρτάται από το πόσα εμβόλια θα έχουμε διαθέσιμα και πόσο θα επεκτείνεται το εμβολιαστικό σύστημα.
Κληθείς να σχολιάσει την δήλωση του κ. Σύψα πως το Αύγουστο του 2022 θα τελειώσουμε με την πανδημία, ο κ. Εξαδάχτυλος υπογράμμισε πως ο κ. Σύψας είναι ειδικότερος και πολύ ρεαλιστικός σε αυτά που λέει και ότι θα πρέπει να παρακολουθούμε τις επισημάνσεις του με σεβασμό.
Παράλληλα τόνισε πως είναι λάθος και ότι θα πρέπει να αναθεωρηθεί γρήγορα η απαγόρευση των μετακινήσεων από νομό σε νομό για επίσκεψη σε ιδιώτη γιατρό μέχρι τις 10 Μαϊού.
Όπως εξήγησε δεν λαμβάνει υπόψη κάποιους που εξυπηρετούνται σε γιατρούς στον ιδιωτικό τομέα και ανέφερε ως παραδείγματα ασθενείς που κατοικούν στην επαρχία και έχουν πρόσφατα υποβληθεί σε σοβαρές επεμβάσεις σε ιδιωτικά νοσοκομεία της Αθήνας και χρειάζονται μετεγχειρητικό έλεγχο, ή εγκύους που παρακολουθούνται από γιατρό εκτός νομού.
Τέλος, αναφέρθηκε και στις εκκλησίες και επεσήμανε πως υπάρχουν κατά περίπτωση ιερείς που προτρέπουν σε μη τήρηση των μέτρων πχ να μην φοράμε μάσκες στις εκκλησίες.
Ολες οι Ειδήσεις
- Σαρωτικός ο Παναθηναϊκός νίκησε 3-0 τον Παναιτωλικό και σκαρφάλωσε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας – Δείτε τα highlights
- ΠΑΟΚ – Άρης 2-0: Αφεντικό της Θεσσαλονίκης ο Δικέφαλος, πήρε το ντέρμπι από τον Άρη με Ζίβκοβιτς και Ντιαγέ
- Άσφαιρη μονομαχία στη Λεωφόρο, παρέμειναν χωρίς νίκη Κηφισιά και Λεβαδειακός
- Γιώργος Μαζωνάκης – Ένωση Ελλήνων Φυσικών για τους δύο γιατρούς της κλινικής: «Ανυπόστατοι όροι η κβαντική ιατρική και η κβαντική θεραπεία»
- Αστέρας AKTOR – ΑΕΚ 1-1: H Ένωση κόλλησε στην Τρίπολη κόντρα στον μαχητικό Αστέρα AKTOR πληρώνοντας λάθη και αστοχία
- Γιώργος Μαζωνάκης: Επέστρεψε στην «παληά του γειτονιά» – Χιλιάδες κόσμου στο λαϊκό προσκύνημα στη Νίκαια – Συγκίνηση και τραγούδια στο τελευταίο αντίο
- Καλαμάτα – Βόλος 3-1: Η «μαύρη μύελλα» με ανατροπή πήρε την πρώτη της νίκη στη Super League
- Πλατεία Βικτωρίας: Καταγγελία για την άγρια επίθεση που δέχτηκε 80χρονη γυναίκα με την κόρη της στο δρόμο – Της έσπασαν τη μύτη, είχε μώλωπες και πληγές σε όλο της το σώμα»
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook