Δραματική προειδοποίηση Τζανάκη για τους θανάτους από κορωνοϊό το επόμενο διάστημα.

Σε νέες προειδοποιήσεις αναφορικά με την εξέλιξη της πανδημίας προέβη ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης, αναφέροντας πως για αρκετό καιρό ακόμη θα έχουμε περί τους 500 νεκρούς εβδομαδιαίως από κορωνοϊό.

«Προβλέπουμε ότι μέχρι τις 20-25 Μαΐου θα έχουν 400-500 νεκρούς από κορωνοϊό κάθε εβδομάδα, αυτό έχει προεξοφληθεί από τα νούμερα στις εισαγωγές στα νοσοκομεία, τους διασωληνωμένους και τους νοσηλευόμενους στις ΜΕΘ» είπε στον ΑΝΤ1.
Μιλώντας για το άνοιγμα της εστίασης κι άλλων κλάδων, ο κ. Τζανάκης εκτίμησε πως δεν θα έχουμε «πισωγύρισμα» και έκανε λόγο για σειρά λόγων που τον έχουν οδηγήσει σε αυτή την πεποίθηση.

Ερωτηθείς για την έλευση τέταρτου κύματος στη χώρα είπε: «Δεν νομίζω ότι θα δούμε τέταρτο κύμα κορονοϊού το επόμενο διάστημα κι αυτό διότι δείχνουν να τηρούνται τα μέτρα πχ. στο λιανεμπόριο που λειτουργεί με όρους “ιατρείου”, λειτουργεί τρίτη εβδομάδα και δεν είδαμε αύξηση των κρουσμάτων, αντιθέτως έχουμε μείωση».
Τέλος αναφερόμενος στην προσπάθεια να χτιστεί ένα τείχος ανοσίας, αναφέροντας πως τώρα είμαστε στο 30%-35%, καθώς έχουν ήδη γίνει πολλοί εμβολιασμοί και προγραμματίζονται εκατομμύρια άλλοι για τις επόμενες εβδομάδες.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook