Οι έγκυες, καθώς και οι γυναίκες που σχεδιάζουν να τεκνοποιήσουν, θα πρέπει να αποφύγουν τα εμβόλια των AstraZeneca και Johnson & Johnson κατά του κορωνοϊού σύμφωνα με σύσταση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού.

Νέα σύσταση δίνει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού για το τι πρέπει να κάνουν οι έγκυες που επιθυμούν να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού. Η Επιτροπή συστήνει στις εγκύους και σε όσες γυναίκες επιθυμούν να τεκνοποιήσουν, να μην εμβολιαστούν με εμβόλια που έχουν αδενοϊό, δηλαδή με αυτά της AstraZeneca και της Johnson & Johnson.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Open, οι ειδικοί λένε «ναι» στα εμβόλια τεχνολογίας mRNA για αυτές τις δύο κατηγορίες γυναικών.

Παρόμοια τοποθέτηση έκανε και ο Αθανάσιος Σκουτέλης παθολόγος, λοιμωξιολόγος, μέλος επιτροπής Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών. Όπως επανέλαβε μιλώντας στο Mega, η πρόταση είναι οι γυναίκες που βρίσκονται σε εγκυμοσύνη ή σκοπεύουν να μείνουν έγκυες να εμβολιάζονται με τα εμβόλια τύπου mrna, και όχι με αυτά της AstraZeneca ή της Johnson & Johnson.

Υπενθυμίζεται ότι αύριο Μεγάλη Τρίτη ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για όσους ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 30-39. Όπως έχει ήδη γνωστοποιηθεί, στον εμβολιασμό τους θα χρησιμοποιηθεί μόνο το σκεύασμα της AstraZeneca.

Στο μεταξύ σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται και κατά την τακτική ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας, στις έξι το απόγευμα, από την πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και τον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook