Πιερρακάκης: 60.000 ραντεβού για εμβολιασμό σε λίγες ώρες από τους 30-39 ετών
Πως προχωρούν οι εμβολιασμοί για τους 30-39 ετών
Μετά το χθεσινό άνοιγμα της πλατφόρμας για τους εμβολιασμούς των 30-39 ετών, έως τώρα κλείστηκαν τα πρώτα 60.000 ραντεβού όπως ανέφερε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.
Σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 διευκρίνισε ότι η «Η πλατφόρμα άνοιξε από χθες το βράδυ για όσους έχουν άυλη συνταγογράφηση κι ήδη όσοι πολίτες είναι από 30-39 ετών έχουν πρόσβαση στην πλατφόρμα και μάλιστα κλείστηκαν 60.000 ραντεβού, δηλαδή 30.000 άτομα», ενώ την Μ. Πέμπτη έρχεται η σειρά για την ηλικιακή ομάδα των 40-44 ετών και το Μ. Σάββατο για τους 45-49 ετών.
Παράλληλα ανέφερε ότι όσοι πολίτες από 30-39 που έλαβαν μήνυμα μέσω της άυλης συνταγογράφησης για ραντεβού δεν αναγραφόταν η ακριβής ημερομηνία για επιβεβαίωση. «Εδώ έχει μια άλλη φιλοσοφία το άνοιγμα των ομάδων 30-39 ετών με το εμβόλιο της Astra Zeneca, διότι πρόκειται για τη γρήγορη πρόσβαση στο εμβόλιο, μια γρήγορη γραμμή για γρήγορο εμβολιασμό. ‘Αρα, παροτρύνουμε όσοι έλαβαν το μήνυμα να μπούνε στην πλατφόρμα και να κλείσουν το ραντεβού τους. Η ίδια φόρμουλα θα ακολουθηθεί και για τους πολίτες ηλικίας 40-44 ετών που και πάλι είναι ένα εμβόλιο και άρα θα πρέπει να μπούνε στην πλατφόρμα για να οριστεί το ραντεβού. Κι αυτό διότι θέλουμε το ραντεβού να κλειστεί ακόμη και την επόμενη μέρα. Χθες περάσαμε τους 60.000 εμβολιασμούς, προσπαθούμε να φτάσουμε περίπου το 1/5 εκατομμύριο εμβολιασμούς την εβδομάδα».
Όσον αφορά στην ηλικιακή ομάδα 45-49 ετών ο υπουργός σημείωσε ότι θα ακολουθηθεί η κανονική διαδικασία με το κανονικό μήνυμα της άυλης συνταγογράφησης, όπου θα αποσταλούν συγκεκριμένες ημερομηνίες για το πρώτο και το δεύτερο ραντεβού, το οποίο -όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πιερρακάκης- «μπορεί να το κάνει κάποιος σε άλλη πόλη ενόψει του καλοκαιριού που θα επιτραπούν κι οι μετακινήσεις. Εδώ και λίγες ημέρες έχουμε δώσει την δυνατότητα στην πλατφόρμα να μπορείς να κλείσεις το ραντεβού του δεύτερου εμβολίου σε άλλη πόλη, προκειμένου να βελτιώσουμε τη δυνατότητα των πολιτών να κάνουν το εμβόλιο όπου κι αν βρίσκονται ή όπου κι αν θα βρίσκονται ενόψει του καλοκαιριού. Είναι ευέλικτο το ραντεβού μπορεί κάποιος να αλλάξει την ημερομηνία και την τοποθεσία. Αυτή την στιγμή η πλατφόρμα δίνει άλλη μια δυνατότητα -όσον αφορά το εμβόλιο της Astra Zeneca- να αλλάξει κάποιος το δεύτερο ραντεβού του ως και τις 8 εβδομάδες, να το φέρουν δηλαδή πιο κοντά».
Αναφορικά με το θέμα που έχει προκύψει για τον εμβολιασμό των εγκύων, ο υπουργός τόνισε ότι θα πρέπει να συνεννοούνται οι ενδιαφερόμενοι με τον γιατρό που τους παρακολουθεί. «Εμείς θεωρούμε πάντως ότι όλα τα εμβόλια είναι απολύτως ασφαλή» επισήμανε ο κ. Πιερρακάκης και υπενθύμισε ότι όσοι έχουν κάνει και τα δυο εμβόλια είναι διαθέσιμη η βεβαίωση εμβολιασμού «και θα είναι διαθέσιμη ευρύτερα στο πλαίσιο και της ευρωπαϊκής πολιτικής που υπάρχει για το λεγόμενο πράσινο διαβατήριο».
Σχετικά με την κατάργηση των γραπτών μηνυμάτων για τις διαδημοτικές μετακινήσεις εκτίμησε ότι «είμαστε προ των πυλών. Ποια ημέρα θα τελειώσει αυτό θα το αποφασίσει η αρμόδια επιτροπή εμβολιασμού κι η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Σίγουρα πάντως τελειώνουμε, είμαστε στην άκρη του τούνελ».
Τέλος, ο υπουργός ανακοίνωσε ότι αμέσως μετά το Πάσχα «θα παρουσιάσουμε στον πρωθυπουργό μια νέα ψηφιακή υπηρεσία μέσω του gov.gr που αφορά την αλληλεπίδραση του πολίτη με την τράπεζά του. Πρόκειται για μια απλούστευση πλέον με τον ιδιωτικό τομέα».
Ολες οι Ειδήσεις
- Δημοσκόπηση Metron Analysis: Στο 28,6% η ΝΔ, στο 15% το ΠΑΣΟΚ, κέρδη για Τσίπρα, πέφτει η Καρυστιανού
- Europol: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα επενδυτικής απάτης με έδρα τα Τίρανα με λεία ανω των 50 εκατ. ευρώ – Σε όλη την Ευρώπη τα θύματα και στην Ελλάδα – Φωτογραφίες
- Γεωργιάδης για ειδικευόμενη που κατήγγειλε πως εφημέρευε 5 συνεχόμενες ημέρες: «Καμία υπερεργασία, είδε 19 παιδιά» (βίντεο)
- Μητσοτάκης: “Η αντιπολίτευση διολισθαίνει σε ακραία συνθήματα και ρητορική από τον υπόκοσμο του διαδικτύου, δεν θα παρασυρθούμε στον βούρκο”
- «Survivor»: Μια συγκλονιστική αναμέτρηση και μια ανακοίνωση που αλλάζει τα δεδομένα
- «Χαμογέλα και πάλι!»: Πρωτιά τον Απρίλιο για την ψυχαγωγική εκπομπή του MEGA
- Γιώργος Παπαδόπουλος: Για περιορισμένο αριθμό εμφανίσεων στο «Koukoutsi» στον Πειραιά- Πότε κάνει πρεμιέρα
- «Στο χιλιοστό» από τις Ελένη Βαρβιτσιώτη και Βικτώρια Δενδρινού: Αποκλειστική προβολή της νέας σειράς ντοκιμαντέρ του ΣΚΑΙ
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook