Εξαιρετικά σπάνια τα περιστατικά θρομβώσεων - Να εμβολιαστούν οι πολίτες

Στην επιτακτική ανάγκη εμβολιασμού του πληθυσμού επέμεινε ο καθηγητής κλινικής παθολογίας του τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών και διευθυντής της Παθολογικής και Λοιμωξιολογικής κλινικής του Metropolitan General, Χαράλαμπος Γώγος με σημερινές του δηλώσεις στον ΑΝΤ1.

Ο καθηγητής δήλωσε πως τα περιστατικά θρομβώσεων από το εμβόλιο της AstraZeneca είναι πραγματικά, αλλά είναι εξαιρετικά σπάνια.

Παράλληλα, κατέστησε σαφές ότι είναι αναγκαίο και πολύ σημαντικό να εμβολιαστούν και οι νεαρότερες ηλικιακές ομάδες, καθώς είπε πως όσοι εμβολιάζονται και ανήκουν στις ηλικίες 30-39 και πιο κάτω, ναι μεν νοσούν και νοσηλεύονται, αλλά όσοι έχουν εμβολιαστεί νοσούν ελαφρύτερα και δεν χρειάζεται να νοσηλευτούν.

Ακόμη, ο κ. Γώγος είπε πως πιστεύει ότι θα υπάρξει και δεύτερος γύρος εμβολιασμού, αλλά δεν ξέρουμε το πότε ακριβώς, ενώ όσον αφορά τον εμβολιασμό των εγκύων είπε πως συντάσσεται πλήρως με τις οδηγίες της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

Τέλος, ο καθηγητής τόνισε πως πέρυσί τέτοια εποχή δεν ξέραμε σχεδόν τίποτα για τον ιό και πως πλέον έχουμε ένα μεγάλο πλεονέκτημα με τα self test.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook