Κυριαρχεί η βρετανική μετάλλαξη του κορωνοϊού στη Θεσσαλονίκη, όπως δείχνει μελέτη στα λύματα

Σχεδον στο 100% έχει επικρατήσει πλέον η βρετανική μετάλλαξη του κορωνοϊού στη Θεσσαλονίκη, όπως δείχνει η ανάλυση δειγμάτων από τα λύματα στη συμπρωτεύουσα.

Συγκεκριμένα, το χρονικό διάστημα από 19 έως 25 Μαρτίου η επικράτηση του βρετανικού και πολύ πιο μεταδοτικού στελέχους του ιού αγγίζει το 100%, έχοντας κυριαρχήσει απόλυτα έναντι άλλων ευρέως διαδεδομένων στην παγκόσμια κοινότητα μεταλλάξεων.

Συγκριτικά, η νοτιοαφρικανική για παράδειγμα μετάλλαξη μόνο το διάστημα 19-25 Φεβρουαρίου πλησιάζει στο 20% και επανεμφανίζεται το διάστημα 2-8 Απριλίου σε ποσοστό μικρότερο του 5%.

Οι τελευταίες μετρήσεις, μέσω της ανάλυσης των γονιδιωμάτων του ιού στα λύματα, αφορούν την εβδομάδα 9-15 Απριλίου και δείχνουν επικράτηση του βρετανικού στελέχους σε ποσοστό που αγγίζει ξανά το 100%.

Η εν λόγω εξέλιξη διαφάνηκε από τον Φεβρουάριο, όπου από 5-11/2 το βρετανικό στέλεχος ανιχνεύεται στο επίπεδο 38% και στις επόμενες αναλύσεις από 12-18/2 φτάνει στο 64%, για να ανέλθει στο επίπεδο του 83% το διάστημα 19-25/2.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook