Χωρίς τιμές αρχηγού κράτους θα έρθει στην Ελλάδα το Άγιο Φως σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Ο Κώστας Βλάσης θα μεταβεί στους Αγίους Τόπους προκειμένου να παραλάβει το Άγιο Φως και να το μεταφέρει στην Ελλάδα, με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος. Ο υφυπουργός Εξωτερικών είπε στο MEGA ότι «θα πάω στα Ιεροσόλυμα, θα συμμετέχω σε όλο το τελετουργικό της Ανάστασης και θα πάρουμε το Άγιο Φως. Θα ξεκινήσω Σάββατο ξημερώματα από την Αθήνα. Γύρω στις 3 γίνεται το τελετουργικό της Ανάστασης στον Πανάγιο Τάφο και γύρω στις 6 θα είμαστε πίσω».

Η διαφορά φέτος θα είναι ότι δεν θα υπάρξουν ειδικές τελετές, όπως παλαιότερα. Δεν θα υπάρξουν κόκκινα χαλιά και μπάντες στο αεροδρόμιο όπως συνηθιζόταν.

Άμεσα θα μεταφερθεί σε όλη την Ελλάδα, καθώς φέτος η Ανάσταση θα γίνει στις 9:00 το βράδυ και όχι τα μεσάνυχτα. «Με την έλευσή του στην Αθήνα θα φύγουν 12 αεροπλάνα από δύο αεροπορικές εταιρίες με δικά τους έξοδα, και θα μεταφέρουν το Άγιο Φως σε Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη, Γιάννενα και άλλες πόλεις», είπε ο Κώστας Βλάσης.

Όπως λένε κυβερνητικές πηγές, στόχος της κυβέρνησης είναι στο εξής το Άγιο Φως να έρχεται με απλότητα στην Ελλάδα χωρίς τις υπερβολές του παρελθόντος…

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook