Σε προχωρημένο στάδιο οι μελέτες για εμβόλια σε μωρά και εφήβους...

Το Spiegel αναφέρει πως η σύμπραξη BioNTech/Pfizer αναμένει μέχρι τον Σεπτέμβριο να έχει τα αποτελέσματα από τις δοκιμές του εμβολίου για μωρά από έξι μηνών, ενώ τον Ιούλιο μπορεί να είναι διαθέσιμα τα πρώτα αποτελέσματα για παιδιά από πέντε έως 12 ετών.

Διευθυντικά στελέχη της Biontech επισημαίνουν πως χρειάζονται μερικές εβδομάδες για να αξιολογηθούν τα δεδομένα. «Αν όλα πάνε καλά, θα μπορέσουμε να υποβάλουμε την αίτηση για έγκριση του εμβολίου για όλα τα παιδιά στην αντίστοιχη ηλικιακή ομάδα σε διάφορες χώρες».

Εκτός από τα μικρά παιδιά, οι BioNTEch και Pfizer ζήτησαν από τις Αρχές των ΗΠΑ να εγκρίνουν άδεια επείγουσας χρήσης του εμβολίου τους για εφήβους ηλικίας 12 έως 15 ετών, ενώ κάι αντίστοιχο θα γίνει και σε λίγο καιρό και στην Ευρώπη.

Είναι πιθανό το εμβόλιο να λάβει έγκριση για χρήση στην ΕΕ από τον Ιούνιο.

Μέχρι στιγμής, το συγκεκριμένο εμβόλιο έχει ήδη λάβει άδεια χρήσης για όσους είναι από 16 ετών και άνω. Αν και οι νεότεροι είναι λιγότερο πιθανό να νοσήσουν σοβαρά από τον κορωνοϊό, μπορούν να μεταδώσουν τον ιό στους μεγαλύτερους και για αυτόν τον λόγο οι ειδικοί θεωρούν πως θα πρέπει να συνεχίσουν τις έρευνες για το εμβόλιο.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook