Τι προβλέπεται για τις οργανωμένες παραλίες

Ορόσημο για την περαιτέρω χαλάρωση των υφιστάμενων περιοριστικών μέτρων φαίνεται πως αποτελεί η έναρξη της τουριστικής σεζόν.

Όπως διευκρίνισε ο γ.γ. Εμπορίου, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, μιλώντας το πρωί στην ΕΡΤ, οι οργανωμένες παραλίες θα ανοίξουν στις 15 Μαΐου, στο πλαίσιο της επίσημης έναρξης της τουριστικής σεζόν.

Παράλληλα, κληθείς να σχολιάσει το άνοιγμα της εστίασης από τη Δευτέρα του Πάσχα, ο κ. Σταμπουλίδης ανέφερε ότι «προχωρούμε και ανοίγουμε την αγορά με πολύ προσεκτικά και συγκεκριμένα βήματα».
Σημείωσε ότι ανοίγουν μόνο οι υπαίθριοι χώροι σε καταστήματα εστίασης, χωρίς μουσική και αποστάσεις στα τραπεζοκαθίσματα, αναφέροντας ότι σύμφωνα με τους ειδικούς, όταν υπάρχει μουσική σε έναν χώρο, τότε οι πελάτες αναγκάζονται να αυξάνουν την ένταση της φωνής τους και να διασπείρονται σταγονίδια στον αέρα.

Σχετικά με τη λειτουργία των καταστημάτων εστίασης στα εμπορικά κέντρα και καταστημάτων σε ημιυπαίθριους χώρους, είπε ότι θα λειτουργούν μέχρι το άνοιγμα του τουρισμού 15 Μαΐου, μόνο με delivery και take away.

Σε ό,τι αφορά, εν τω μεταξύ, τα εστιατόρια των ξενοδοχείων, δήλωσε ότι λειτουργούν μόνο για τους διαμένοντες σε αυτά, ενώ από τη Δευτέρα 3 Μαΐου θα είναι ανοιχτά και για όσους δεν διαμένουν στο ξενοδοχείο αρκεί να λειτουργεί σε υπαίθριο χώρο.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook