Χωρίς κόκκινα χαλιά και ειδικές τελετές έφτασε στην Ελλάδα το Άγιο Φώς για την Ανάσταση.

Από τα Ιεροσόλυμα, όπως κάθε χρόνο ξεκίνησε η διαδρομή του Αγίου Φωτός.

Η ιερουργία της Αφής του Αγίου Φωτός τελέστηκε από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ’ σε κλίμα κατάνυξης και λαμπρότητας.

Στην Ελλάδα έφτασε από το Ισραήλ το κυβερνητικό αεροσκάφος που μεταφέρει το Άγιο Φως. Το αεροπλάνο προσγειώθηκε στις 18:40.

Η μεγάλη αλλαγή, φέτος, συγκριτικά με τις προηγούμενες χρονιές είναι ο τρόπος με τον οποίο υποδέχεται η Ελλάδα το Άγιο Φως. Όπως είχε ανακοινωθεί, η υποδοχή του Αγίου Φωτός δεν έγινε με τιμές αρχηγού κράτους, δεν θα χρησιμοποιήθηκαν τα γνωστά κόκκινα χαλιά, ούτε και υπήρξαν μεικτά αγήματα και μπάντες.

Η ιερουργία της Αφής του Αγίου Φωτός τελέστηκε από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ’ σε κλίμα κατάνυξης και λαμπρότητας -την ώρα που το Ισραήλ είναι βυθισμένο στο πένθος λόγω της τραγωδίας με το ποδοπάτημα στους πρόποδες του Όρους Μερόν, κατά το οποίο έχασαν τις ζωές τους 45 άνθρωποι.

Στην τελετή παρέστη ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Βλάσης, ο οποίος συνόδευσε το Άγιο Φως στην Ελλάδα. Το Άγιο Φως θα μεταφερθεί με ειδικές πτήσεις στις μητροπόλεις της χώρας. Για την τελετή της Ανάστασης θα ισχύσουν 5 ειδικά μέτρα, ενώ παραμένει το πλαίσιο της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook