Η γυναίκα άφησε την τελευταία της πνοή τα ξημερώματα της Τρίτης του Πάσχα - Είχε εμβολιασθεί τη Δευτέρα

Ερωτηματικά προκαλεί η είδηση του θανάτου μιας 44χρονης γυναίκας από τη Θεσσαλονίκη, η οποία πέθανε 14 ώρες μετά τον εμβολιασμό της με AstraZeneca.

Για την περίπτωση αυτή ερωτήθηκε η πρόεδρος της ΕΕΕ (Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών), ομότιμη καθηγήτρια, Μαρία Θεοδωρίδου, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση της Τετάρτης για την πορεία των εμβολιασμών στη χώρα.

Όπως σημείωσε η κ. Θεοδωρίδου, υπάρχει «χρονική συσχέτιση» τού θανάτου τής 44χρονης, με τον εμβολιασμό της, και για τον λόγο αυτό βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη ένας «λεπτομερής έλεγχος» του περιστατικού.

Πάντως, η κ. Θεοδωρίδου, αναφερόμενη στη νεκροτομή που έγινε ήδη, δήλωσε ότι ο θάνατός τής 44χρονης δεν φαίνεται να συνδέεται «με θρομβώσεις μεγάλων αγγείων» (μια γνωστή παρενέργεια για το εμβόλιο της AstraΖeneca), αλλά δείχνει να οφείλεται σε έμφραγμα.

Όπως αναφέρει το grtimes.gr, η γυναίκα η οποία ήταν μητέρα δύο παιδιών ζούσε στη Χαλάστρα Θεσσαλονίκης. Η 44χρονη ανέβασε πυρετό το απόγευμα της Δευτέρας, αφού εμβολιάστηκε και κατέληξε τα ξημερώματα της Τρίτης.

Σχετικά με πιθανή συσχέτιση με τον εμβολιασμό της, η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε ότι δεν υπήρξε κάποιου είδους αλλεργική αντίδραση ενώ θα χρειαστούν περαιτέρω ιστολογικές εξετάσεις για την μικροσκοπική ανάλυση των δειγμάτων. Τα αποτελέσματα αναμένονται.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις