Αίσθηση επιστροφής στην κανονικότητα από σήμερα, πρώτο Σαββατοκύριακο με ανοιχτές παραλίες και εστίαση...

Πάντως οι ειδικοί συστήνουν ιδιαίτερη προσοχή… Ξαπλώστρες με αποστάσεις, μειωμένος αριθμός λουόμενων και αντισηπτικά στα τραπεζάκια είναι η νέα πραγματικότητα.

Για τη μετακίνηση στις παραλίες απαιτείται η αποστολή SMS στο 13033 με κωδικό 6.

Με self tets κάθε Δευτέρα και Πέμπτη, μάσκες και …όση περισσότερη προσοχή ανοίγουν από Δευτέρα δημοτικά και γυμνάσια.

Επίσης από τη Δευτέρα 10 Μαΐου επαναλειτουργούν τα φροντιστήρια που προετοιμάζουν τους μαθητές για τη διενέργεια εξετάσεων, όπως οι Πανελλήνιες και οι εξετάσεις ξένων γλωσσών.

Την ίδια μέρα, επαναλειτουργούν και τα διοικητικά δικαστήρια, καθώς και ορισμένες διαδικασίες σε πολιτικά και ποινικά δικαστήρια.

Στις 14 Μαΐου ανοίγουν τα μουσεία.

Στις 15 του μήνα ανοίγει ο τουρισμός.

Στις 17 Μαΐου αναμένεται να λειτουργήσουν οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί. Την ίδια μέρα, επανεκκινούν οι πρακτικές και οι εργαστηριακές ασκήσεις σε ΙΕΚ και κολέγια, ενώ επιτρέπεται η δια ζώσης επαναλειτουργία των σχολείων β’ ευκαιρίας και του Προπαρασκευαστικού Προγράμματος Πιστοποίησης αποφοίτων Μεταλυκειακού έτους -Τάξης Μαθητείας ΕΠΑΛ. Την ίδια μέρα επαναλειτουργούν τα ωδεία με αναλογία 1:1

Στις 21 Μαΐου ξεκινούν τα θερινά σινεμά και οι κινηματογραφικές προβολές σε υπαίθριους χώρους με πληρότητα 75%, ενώ τα ζωντανά θεάματα σε υπαίθριους χώρους ξεκινούν στις 28 Μαΐου.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook