Ο 53 χρονος επιχειρηματίας από την Ζάκυνθο, Ντίμης Κορφιάτης, που δολοφονήθηκε, δεχόταν απειλές για τη ζωή του και πίεζε την Αστυνομία να εντείνει τις έρευνες.

Οι άγνωστοι δράστες «γάζωσαν» στην κυριολεξία τον  γνωστό επιχειρηματία, Ντίμη Κορφιάτη στη Ζάκυνθο με 10 σφαίρες από καλάσνικοφ, ενώ του έριξαν και χαριστική βολή.

Στο μεταξύ η Αστυνομία στη Ζάκυνθο έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για να εντοπίσει τους δράστες, χωρίς αποτέλεσμα προς τον παρόν.

Ένα ακόμη στοιχείο είναι ότι εντοπίστηκε και δεύτερο καλάσνικοφ στο αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν οι δράστες για τη δολοφονική επίθεση στο κέντρο της Ζακύνθου και βρέθηκε καμένο λίγα χιλιόμετρα μακριά.

Έχουν στηθεί δεκάδες μπλόκα στους δρόμους της Ζακύνθου, γίνεται διακριτική παρακολούθηση σπιτιών υπόπτων και καταγραφή ύποπτων τηλεφωνικών συνδιαλέξεων από τις αστυνομικές αρχές, σύμφωνα με το ErmisNews,
Οι δράστες της μαφιόζικης εκτέλεσης σε βάρος του Ντίμη Κορφιάτη ήταν δύο σύμφωνα με τις αστυνομικές πηγές, ενώ από την Ασφάλεια της Ζακύνθου έχουν δεκάδες βίντεο από ιδιωτικές κάμερες παρακολούθησης στη διαδρομή που ακολούθησε το θύμα από το σπίτι του έως το γραφείο των αδερφών Κόττη κι έχουν εντοπιστεί διάφορα ύποπτα οχήματα να παρακολουθούν το θωρακισμένο όχημα του επιχειρηματία. Σε μερικά από αυτά τα οχήματα φέρονται να διακρίνονται και συγκεκριμένα πρόσωπα.

Εκτιμήσεις αρμοδίων αξιωματικών της Αστυνομίας είναι ότι οι δύο δράστες μετά την πράξη τους κινήθηκαν μέσα από τα πιο απόμερα αγροτικά δρομάκια, γύρω από την Πόλη, για να φτάσουν σε ένα σημείο όπου, αφού πυρπόλησαν το όχημα τους και το όπλο που χρησιμοποίησαν, διέφυγαν με άλλο όχημα που πιθανότατα τους ανέμενε, σύμφωνα με το ermisnews.

Μετά από αυτή την εξέλιξη οι αρχές θεωρούν πιθανή την εκδοχή, είτε οι δράστες να είχαν καταστρώσει σχέδια και να είχαν μελετήσει τις οδούς διαφυγής πολύ καιρό πριν, είτε μεταξύ των δραστών να υπήρχε και άτομο που λόγω εντοπιότητας, γνώριζε καλά τις οδούς διαφυγής γύρω από την Πόλη.

Για το «χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου» έκανε λόγο ο Θόδωρος Μαντάς, ο δικηγόρος του θύματος, αναφερόμενος στην δολοφονία επιχειρηματία στην Ζάκυνθο. Όπως είπε ο κ. Μαντάς «Τον Ιούνιο του 2020 ο εν λόγω επιχειρηματίας δέχθηκε δολοφονική επίθεση με πανομοιότυπο τρόπο, κατά την οποία τραυματίστηκε βαρύτατα και σώθηκε με μεγάλη προσπάθεια των γιατρών ως εκ θαύματος, ενώ σκοτώθηκε η γυναίκα του, αφήνοντας πίσω δύο παιδιά».

«Μέχρι τον Δεκέμβριο η έρευνα της Αστυνομίας για την υπόθεση καρκινοβατεί. Ο επιχειρηματίας έκανε μόνος του έρευνα για να μάθει τι συνέβη και ποιος ήθελε να τον σκοτώσει και είχε σκοτώσει την γυναίκα του, εισέφερε πλήθος στοιχείων στις αρμόδιες Αρχές, αλλά δεν υπήρξε πρόοδος στις έρευνες», ανέφερε ο κ. Μαντάς.

Όπως αποκάλυψε ο δικηγόρος στον ΑΝΤ1, «στις 23 Απριλίου, λίγες ημέρες πριν την δολοφονία του, διαπιστώνοντας την υπέρμετρη καθυστέρηση στην πρόοδο των ερευνών, με έγγραφο που απέστειλε ενημερώνεται η αστυνομική Αρχή που κάνει την προανάκριση και παράλληλα η Εισαγγελία στην Ζάκυνθο. Με αυτό εκφράζει την έντονη ανησυχία του για την ολιγωρία στην έρευνα και λέει ότι δημιουργείται πλέον έντονη ανησυχία και διατυπώνει την αγωνία του για την εξέλιξη που θα έχει αυτή η ιστορία».

Ουσιαστικά, όπως ανέφερε ο κ. Μαντάς, το θύμα της δολοφονικής επίθεσης ενημέρωσε δίνοντας στοιχεία, τόσο τον Δεκέμβριο όσο και πριν από λίγες ημέρες, ότι συγκεκριμένα πρόσωπα ήταν πίσω από την επίθεση του Ιουνίου 2020 και ότι υπάρχει σε ισχύ «συμβόλαιο θανάτου» με στόχο τον ίδιο και ότι δεχόταν απειλές.

Ο επιχειρηματίας είχε δεχτεί επίθεση και τον Ιουνίου του 2020, όταν άγνωστοι είχαν σκοτώσει την 37χρονη γυναίκα του και είχαν τραυματίσει τον ίδιο. Οι αρχές έχουν προχωρήσει σε άρση απορρήτου των επικοινωνιών το επίμαχο χρονικό διάστημα σε μια προσπάθεια αναζήτησης ψηφιακών ιχνών των εκτελεστών. Οι δράστες πριν εξαφανιστούν από το νησί, πυρπόλησαν το ασημί αυτοκίνητο και το καλάσνικοφ που χρησιμοποίησαν 6 χιλιόμετρα μακριά από το σημείο της δολοφονίας πίσω από το νεκροταφείο στους Αμπελόκηπους.

Οι έρευνες είναι σε πλήρη εξέλιξη με τις ελπίδες όμως εντοπισμού των δραστών να είναι ελάχιστες λόγω του επαγγελματικού τρόπου δράσης των εκτελεστών.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook