Άνοιξαν ξανά σήμερα όλα τα σχολεία της χώρας με self tests και μέτρα προστασίας.

Περίπου 1.100.000 μαθητές νηπιαγωγείων, δημοτικών και γυμνασίων και 127 χιλιάδες εκπαιδευτικοί επέστρεψαν στις αίθουσες!

Από τις 12 Απριλίου έχουν ξεκινήσει τα μαθήματα των λυκείων.

Από τα 255.528 αποτελέσματα self tests μαθητών, δασκάλων και λοιπού προσωπικού σχολείων που είχαν καταχωρηθεί έως χθες το απόγευμα, τα 858 ήταν θετικά! Πάντως φαίνεται πως αρκετοί μέχρι και χθες το βράδυ δεν είχαν κάνει το ατομικό τεστ.

Από σήμερα επαναλειτουργούν και τα δια ζώσης τμήματα φροντιστηρίων που σχετίζονται με τη διενέργεια εξετάσεων, όπως οι Πανελλήνιες και οι εξετάσεις για διπλώματα ξένων γλωσσών.

Την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται να ανοίξουν και οι βρεφικοί και παιδικοί σταθμοί. Επίσης, τότε θα ξεκινήσουν και πάλι οι πρακτικές, οι κλινικές και οι εργαστηριακές ασκήσεις σε ΙΕΚ και κολέγια, και τα σχολεία δεύτερης ευκαιρίας.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του υπουργείου, τα Γυμνάσια και τα Λύκεια θα κλείσουν στις 11 Ιουνίου, ενώ τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά στις 25 Ιουνίου.

«Υπάρχει ένα ενδεχόμενο να ξεκινήσουμε λίγο πιο νωρίς από ό,τι συνήθως, που είναι γύρω στις 10 Σεπτεμβρίου, αλλά μιλάμε για Σεπτέμβριο και σε καμία περίπτωση για τον Αύγουστο» είπε από τη μεριά της η Νίκη Κεραμέως για την επόμενη χρονιά.

Δείτε εδώ τις 10 ερωτήσεις-απαντήσεις του υπουργείου Παιδείας.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook