Ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης μίλησε για τα προβλήματα στα self tests και τους εμβολιασμούς...

Αρκετοί γονείς αναφέρουν ότι κάποια self tests είναι ελαττωματικά, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις γίνονται λάθη στην αυτοδιάγνωση.

«Nα γίνεται επαναληπτικό τεστ και να γίνεται ένα έλεγχος των εταιρειών που προμηθεύουν τα self test για να εξακριβωθεί αν είναι εντάξει με τις συμβατικές τους υποχρεώσεις από το Υπ. Υγείας. Η πιθανότητα να βγει ένα παιδί θετικό είναι πολύ μικρή, 1/1000, να μην ανησυχούν οι γονείς. Τα ελαττωματικά τεστ έχω την αίσθηση ότι είναι πολύ λίγα», ανέφερε ο καθηγητής στην Κοινωνία Ώρα MEGA και συνέστησε οι φαρμακοποιοί να ελέγχουν τα τεστ όταν τα παραλαμβάνουν.

Αναφορικά στην πορεία της πανδημίας στη χώρα, τόνισε ότι: «με πλήρη τα απυπώματα του λιανεμπορίου και των λυκείων φαίνεται να συνεχίζεται ομαλά η αποκλιμάκωση κυρίως στους σκληρούς δείκτες, τις νοσηλείες και τις ΜΕΘ. Είπαμε ότι τα κρεβάτια εντατικής θεραπείας θα φτάσουν στο απόγειό τους τα 850 κρεβάτια, έφτασαν τα 847 και έκτοτε θα αρχίσει η αποκλιμάκωση. Έχουμε κάλυψη κάτω από 50%, ενώ έχουμε φτάσει στο 87% στις κλίνες για covid, ενώ στις ΜΕΘ είναι στο 80% ενώ είχαμε φτάσει το 99%».

Ερωτηθείς για το αν αναμένουμε περαιτέρω κλιμάκωση, υπογράμμισε: «Περιμένουμε να δούμε το αποτύπωμα των γιορτών και των ανοιγμάτων, υπολογίζουμε ότι θα εξουδετερωθούν αυτές οι συνέπειες από τον εμβολιασμό, τον καλό καιρό και η σημαντική επιτήρηση του πληθυσμού λόγω των πολλών τεστ».

Συνέστησε μάλιστα να φτιάξουμε «κοινωνικά μικροπεριβάλλοντα» που να τα θεωρούμε υγειονομικώς ασφαλή. «Έχω πει σε 2-3 φίλους μου που δεν έχουν εμβολιαστεί και δεν τηρούν τα μέτρα ότι δεν θα βρεθώ μαζί τους. Μπορούμε να ελέγχουμε τη ζωή μας.»

«Μετά τα μέσα Ιουνίου που θα φτάσουμε ένα εμβολιαστικό ποσοστό της τάξεως του 35% που με τη φυσική ανοσία θα προσεγγίσει το 40% θα δούμε μια εξαιρετική κατασταλτική επίδραση στους πανδημικούς δείκτες και θα αρχίσουν τα πράγματα να βελτιώνονται πάρα πολύ» είπε χαρακτηριστικά.

Σας είχα πει ότι θα έχουμε 500 νεκρούς αν βδομάδα. Μετά τις 10 Απριλίου άρχισε μια σχετική εξομάλυνση και αυτή τη βδομάδα περιμένουμε να υποχωρήσει ο εβδομαδιαίως μέσος όρος στους θανάτους. Βδομάδα τη βδομάδα θα υποχωρήσει ο δείκτης, αλλά δεν θα γίνει τόσο εύκολα. Από τέλος Ιουλίου, αρχές Αυγούστου μπορεί να δούμε μέρες χωρίς νεκρούς ή με χαμηλούς μονοψήφιους αριθμούς.

Την ίδια στιγμή, ο Ευρωπαίος επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς Τιερί Μπρετόν δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν ανανέωσε την παραγγελία της για τα εμβόλια της AstraZeneca κατά της COVID-19 για μετά τον Ιούνιο.

Αναφορικά στα εμβόλια της AstraZeneca λοιπόν, ο κ. Τζανάκης τόνισε ότι: «Η εθνική επιτροπή εμβολιασμού έχει προκαταβάλει όλες τις δεύτερες δόσεις των εμβολίων. Όταν προγραμματίζεται ένα ραντεβού έχει ήδη δεσμευτεί η δεύτερη δόση. Η επικοινωνιακή λαίλαπα με το AstraZeneca θα κοστίσει χιλιάδες ζωές σε Ευρωπαίους πολίτες.

Κάποιος διεθνής Εισαγγελέας θα πρέπει να αναζητήσει ευθύνες. Έχει ανατραπεί ο εμβολιαστικός προγραμματισμός λόγω των κακών χειρισμών που έχουν φέρει δυσπιστία στον πληθυσμό. Αυτό σημαίνει μολύνσεις, θανάτους. Θα κοστίσει ζωές έναντι μια απειροελάχιστης πιθανότητας αμφισβητούμενης επιπλοκής.»

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook