Προτείνει επιλογή εμβολίων από τους πολίτες νεαρότερης ηλικίας.

Την ανάγκη ο εμβολιασμός να επιταχυνθούν το επόμενο διάστημα ώστε να παράλληλα με την τήρηση των μέτρων να πέσουν οι αριθμοί της πανδημίας ζήτησε η καθηγήτρια επιδημιολογίας Αθηνά Λινού.

«Θα καταφέρουμε, εφόσον τηρούμε μέτρα, να αποφύγουμε καινούργια έξαρση και θα οδηγηθούμε σιγά σιγά σε μείωση. Σε αυτό συνεισφέρει η συνέχιση των εμβολιασμών», είπε η κ.Λινού μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6.

Παράλληλα, η καθηγήτρια Επιδημιολογίας ζήτησε να δοθεί η ελευθερία στις νεότερες ηλικίες να επιλέξουν το εμβόλιο που θα κάνουν, ενώ τόνισε την ανάγκη επίσπευσης της εμβολιαστικής καμπάνιας.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Πρώτου Θέματος, διευκρίνισε πως μετά την πρώτη δόση του εμβολίου, έχουμε μια σοβαρή ανοσολογική αντίδραση καθώς αποκτούμε ανοσία της τάξης του 50%. Δύο βδομάδες και μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου, πάλι, έχουμε πλήρη ανοσοποίηση έναντι της νόσου.

Παρότι σημείωσε πως «πάντα υπάρχει και το μικρό ποσοστό, 5% των ανθρώπων που δεν θα αποκτήσουν ανοσία» διευκρίνισε πως «αν το 5% είναι στον γενικό πληθυσμό, δεν υπάρχει πρόβλημα».

Ερωτηθείσα για την άρση των περιορισμών, εκτίμησε πως θα καταγράφουμε να αποφύγουμε καινούργια έξαρση, εφόσον τηρούμε τα μέτρα.

Την ίδια στιγμή, εξέφρασε την αισιοδοξία της πως εντός Μαΐου και Ιουνίου θα αυξηθούν οι εμβολιασμοί, ενώ οι πολίτες θα συνεχίσουν να τηρούν τα μέτρα.

Εάν αποφεύγουμε τους κλειστούς χώρους και στους ανοιχτούς χρησιμοποιούμε μάσκες και τηρούμε τις αποστάσεις, δεν θα έχουμε πρόβλημα, εκτίμησε.

Το μεγάλο πρόβλημα, όπως πρόσθεσε, είναι χώροι που υπάρχει αναγκαστικά συνωστισμός, όπως τα ΜΜΜ.

«Στην εστίαση» από την άλλη «είμαστε έξω και βοηθά και ο αέρας και η ηλιοφάνεια αυτές τις ήμερες» κατέληξε.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook