Ποια μέτρα αναμένονται να ανακοινωθούν εντός της εβδομάδας

Ιδιαίτερα σημαντική προβλέπεται αυτή η εβδομάδα ελέω και του ανοίγματος του τουρισμού, αναφορικά με τα επόμενα βήματα επιστροφής στην πλήρη κανονικότητα.

Ορόσημο για την επανεκκίνηση όλων των δραστηριοτήτων αποτελεί το άνοιγμα του τουρισμού, ενώ οι ανακοινώσεις από πλευράς κυβέρνησης θα γίνουν την Τετάρτη.
Συγκεκριμένα, για τις υπερτοπικές μετακινήσεις η πιθανότερη ημερομηνία άρσης της απαγόρευσης είναι η 14η Μαΐου. Έτσι, από την Παρασκευή, όπως μεταδίδει ο ΣΚΑΪ, οι πολίτες θα μπορούν να μετακινούνται μεταξύ νομών, να μεταβούν στα εξοχικά τους ή να κάνουν την εκδρομή τους ανεμπόδιστα.

Παράλληλα, δεδομένη θεωρείται και η άρση χρήσης SMS στο λιανεμπόριο,σύμφωνα και με τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, από τις 14 Μαΐου, με αυστηρά μέτρα αλλά και χαλάρωση ως προς τα τετραγωνικά.

Ειδικότερα, στα καταστήματα άνω των 500 τετραγωνικών θα επιτρέπεται 1 άτομο ανά 50 τ.μ. και όχι 1 ανά 100 τ.μ. που ισχύει έως τώρα, ενώ εξετάζεται περαιτέρω χαλάρωση, δηλαδή 1 άτομο ανά 25 τ.μ. σε μια εβδομάδα ίσως λίγο παρακάτω.

Την ίδια στιγμή,οι νέες «ανάσες» ελευθερίας» προβλέπουν και μετακίνηση της απαγόρευσης κυκλοφορίας δίνοντας περισσότερη ευελιξία στους πολίτες.
Το ζήτημα θα απασχολήσει τις ανακοινώσεις της Τετάρτης και θα πρέπει να θεωρείται βέβαιη η παράτασή της κατά μία ώρα, δηλαδή τα μεσάνυχτα. Ωστόσο, ο κ. Γεωργιάδης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μπει απαγόρευση από τη μία τα μεσάνυχτα, εάν η Επιτροπή των Εμπειρογνώμων κάνει σχετική εισήγηση.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook