Την Τετάρτη αναμένονται οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης για την παράταση του ωραρίου στην κυκλοφορία, τα SMS και τις υπερτοπικές μετακινήσεις.

Όπως φαίνεται οι υπερτοπικές μετακινήσεις θα επιτραπούν από τις 14 Μαΐου, μία ημέρα νωρίτερα από το αναμενόμενο.

Στο πλαίσιο αυτό, όσοι επιθυμούν να ταξιδέψουν εκτός νομού θα χωρίζονται σε δύο κατηγορίες:

Όσοι ταξιδέψουν στην ηπειρωτική χώρα και όσοι  ταξιδέψουν στα νησιά.

Στην περύπτωση  της μετακίνησης στην ηπειρωτική χώρα , σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, θα ισχύει ισχυρή σύσταση, αλλά όχι υποχρέωση, για διενέργεια self test ή μοριακού τεστ πριν από το ταξίδι, ενώ οι πολίτες θα μπορούν να χρησιμοποιούν και βεβαιώσεις εμβολιασμού.

Για μετακίνηση στα νησιά, ωστόσο, ενδέχεται να είναι υποχρεωτική η διενέργεια self test ή μοριακού τέστ 72 ώρες πριν από το ταξίδι ή οι εμβολιασμένοι πολίτες θα μπορούν να χρησιμοποιούν πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Η υποχρέωση θα αφορά τόσο τα ακτοπλοϊκά όσο και τα αεροπορικά ταξίδια.

Τι θα γίνει με click away και click in shop

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στο τραπέζι των συζητήσεων των λοιμωξιολόγων αναμένεται να πέσει την τρέχουσα εβδομάδα το νέο καθεστώς λειτουργίας του λιανεμπορίου, μετά και το άνοιγμα της τουριστικής βιομηχανίας στις 15 Μαΐου.

Όπως έχει τονιστεί από το κυβερνητικό επιτελείο, η πρόταση προς την επιτροπή των εμπειρογνωμόνων είναι το τέλος του click away και του click in shop.

Την  Τετάρτη αναμένεται να ανακοινωθεί το τέλος των SMS στο 13033 για μετακινήσεις και στο 13032 για το λιανεμπόριο και τα πολυκαταστήματα στο 13032, αλλά και το τέλος των μεθόδων click inside και click away.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, είχε τονίσει ότι τα SMS για τις μετακινήσεις τελειώνουν το προσεχές Σάββατο. Παράλληλα, όπως είπε, το ωράριο κυκλοφορίας θα παραταθεί κατά μία ώρα, ενώ μια μέρα νωρίτερα, στις 14 Μαΐου, θα καταργηθεί το ραντεβού για τα ψώνια.

Το ωράριο κυκλοφορίας θα παραταθεί κατά τουλάχιστον μία ώρα, ενδεχομένως και έως τις 12.30, και αντίστοιχα θα παραταθεί και το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης.

Οι ανακοινώσεις για το άνοιγμα του τουρισμού θα γίνουν πιθανότατα την Πέμπτη από τον αρμόδιο υπουργό Χάρη Θεοχάρη και θα καλύπτουν όλες τις πύλες εισόδου της χώρας, αεροδρόμια, λιμάνια και χερσαία σύνορα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ οι τουρίστες θα εισέρχονται στην Ελλάδα είτε με μοριακό τεστ 72 ωρών είτε με πιστοποιητικό εμβολιασμού. Μάλιστα θα πρέπει να έχουν κάνει και τις δυο δόσεις του εμβολίου ενώ θα πρέπει να έχουν περάσει 14 ημέρες από τη χορήγηση της δεύτερης δόσης.

Το αρνητικό τεστ ή το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα μπορεί να αναρτάται σε ψηφιακή πλατφόρμα προκειμένου οι αρχές να ελέγχουν ποιοι θα πρέπει να υποβληθούν σε rapid test.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook