Ο οδικός χάρτης επαναφοράς στην κανονικότητα

Παρελθόν… θα αποτελούν από την Παρασκευή τα περισσότερα μέτρα περιορισμού τα οποία βρίσκονται σε ισχύ εδώ και έξι μήνες για την αναχαίτιση διασποράς του κορωνοϊού.

Ορόσημο για την απελευθέρωση του lockdown είναι το άνοιγμα του τουρισμού στις 14 Μαϊου, με τις σχετικές ανακοινώσεις από την κυβέρνηση να αναμένονται για την Τετάρτη το απόγευμα, κατά την τακτική ενημέρωση για τον κορωνοϊό, από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά.

Τι προβλέπεται

Έτσι, από τις 05:00 το πρωί της Παρασκευής αναμένεται να αποτελέσει… παρελθόν, η αποστολή SMS για τις μετακινήσεις μας στο 13033 και στο 13032 για τις αγορές μας.

Την ίδια ημέρα, οι αγορές θα γίνονται ξανά με φυσική παρουσία στα καταστήματα, καθώς καταργείται το click inside και το click away. Ο αριθμός των πελατών στο εσωτερικό του θα συναρτάται από τα τ.μ. του καταστήματος.

Επιπλέον, παρατείνεται μετά τις 23:00 κατά μία ή και 2 ώρες το ωράριο κυκλοφορίας, ενώ αντίστοιχα θα παραταθεί και το ωράριο λειτουργίας των χώρων της εστίασης, οι οποίοι θα κλείνουν μισή ώρα πριν από το απαγορευτικό.

Τα ξημερώματα της Παρασκευής αναμένεται να απελευθερωθούν και οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις, με την κυβέρνηση να συστήνει προς τους μη εμβολιασμένους πολίτες, οι οποίοι θα μετακινηθούν σε άλλο νομό, να κάνουν πριν από το ταξίδι self, rapid ή μοριακό τεστ.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook