Πότε ανοίγει η πλατφόμρα για τις νεότερες ηλικίες

Σε διευκρινίσεις αναφορικά με τον εμβολιασμό των άνω των 18 ετών προχώρησε ο πρόεδρος τους ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας, αναφέροντας ότι οι εμβολιασμοί πρόκειται να ξεκινήσουν μέσα στον Ιούνιο.

Παράλληλα, τόνισε ότι ο εμβολιασμός θα συμβάλει στη βελτίωση της κατάστασης καθώς πλέον «κάνουμε 110.000 εμβολιασμούς την ημέρα».

Σύμφωνα με τον ίδιο, παρατηρείται σταδιακή αποκλιμάκωση της κατάστασης τις τελευταίες βδομάδες ενώ οι βασικοί δείκτες παρουσιάζουν μείωση. Παρά ταύτα, «δεν έχουμε φτάσει ακόμα σε πολύ χαμηλά νούμερα. Δεν έχει τελειώσει η πανδημία».

Αναφορικά με την εμφάνιση κρουσμάτων σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, ο κ. Αρκουμανέας τόνισε πως χθες, συμπεριλήφθηκαν στα κρούσματα πάνω από 700 θετικά επιβεβαιωμένα δείγματα από σχολεία, ενώ διευκρίνισε ότι όσα επιβεβαιώνονται και συγκαταλέγονται στα κρούσματα είναι από δεύτερο τεστ σε δημόσια δομή ή σε εργαστήρια και όχι από τα self test.

Σχετικά με το άνοιγμα των υπερτοπικών μετακινήσεων το προσεχές διάστημα τόνισε ότι υπάρχει συγκεκριμένος σχεδιασμός ενώ για την απόφαση του ΣτΕ για αποζημίωση των πολιτών για βλάβες μετά από τον εμβολιασμό, ο κ. Αρκουμανέας σχολίασε πως είναι ελάχιστες οι περιπτώσεις που εμφάνισαν προβλήματα υγείας μετά από εμβολιασμό στην Ελλάδα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook