Σήμερα το απόγευμα οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την πλήρη επανεκκίνηση των δραστηριοτήτων, με το άνοιγμα του τουρισμού και την κατάργηση των SMS να βρίσκονται προ των πυλών.

Σύμφωνα με το MEGA, τα νέα μέτρα, που θα ανακοινωθούν σήμερα και θα έχουν ισχύ από την Παρασκευή και περιλαμβάνουν τα εξής:

Τέλος στα SMS στο 13033 και 13032 για τις μετακινήσεις και τα ψώνια των πολιτών.
Επέκταση του ωραρίου κυκλοφορίας από τις 23:00 το βράδυ στις 00:00 τα μεσάνυχτα ή πιθανώς και 00:30.
Απελευθερώνονται οι μετακινήσεις από νομό σε νομό.
Ωστόσο, εδώ υπάρχουν μερικές λεπτομέρειες που πρέπει να προσέξουν οι πολίτες.

Αναφορικά με τις χερσαίες μετακινήσεις στην ηπειρωτική χώρα, οι οποίες πραγματοποιούνται με αυτοκίνητο, πληροφορίες του σταθμού αναφέρουν πως δεν θα χρειάζεται τίποτα, όμως θα υπάρχει η σύσταση για την πραγματοποίηση self ή rapid test σε όσους ταξιδέψουν.

Όσον αφορά τους νησιωτικούς προορισμούς, τόσο οι Έλληνες όσο και οι ξένοι θα πρέπει να κάνουν self test ή αρνητικό PCR 72 ώρες πριν το ταξίδι, ενώ το ίδιο ίσως ισχύσει και για τις μετακινήσεις με αεροπλάνα.

Σχετικά με την έναρξη της τουριστικής περιόδου από τις 15 Μαΐου, προϋπόθεση για τους ταξιδιώτες από το εξωτερικό θα είναι να έχουν κάνει είτε με μοριακό τεστ 72 ωρών είτε να έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Σήμερα, την Τετάρτη το απόγευμα, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό Άκης Σκέρτσος αναμένεται να ανακοινώσουν την άρση των περιορισμών στη χώρα.

Ο οδικός χάρτης του ανοίγματος των δραστηριοτήτων

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι τώρα, οι ημερομηνίες που αποτελούν ορόσημο για την επαναλειτουργία των δραστηριοτήτων είναι:

14 Μαΐου ανοίγουν τα μουσεία.
15 Μαΐου επίσημη έναρξη τουριστικής περιόδου.
17 Μαΐου οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί. Επίσης, επανεκκινούν οι πρακτικές και οι εργαστηριακές ασκήσεις σε ΙΕΚ και κολέγια, ενώ θα επιτραπεί η επαναλειτουργία των σχολείων δεύτερης ευκαιρίας και του Προπαρασκευαστικού Προγράμματος Πιστοποίησης αποφοίτων Μεταλυκειακού έτους – Τάξης Μαθητείας ΕΠΑΛ.
17 Μαΐου ανοίγουν τα ωδεία.
21 Μαΐου θερινοί κινηματογράφοι με κινηματογραφικές προβολές σε υπαίθριους χώρους και με πληρότητα 75%.
24 Μαΐου ανοίγουν τις πόρτες τους τα γυμναστήρια
28 Μαΐου ζωντανά θεάματα μόνο για καθήμενους.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook