«Θα πρέπει να δοθεί η δυνατότητα στους πολίτες να επιλέξουν το εμβόλιο με βάση αυτό που θα τους πει ο γιατρός τους» τόνισε η καθηγήτρια επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ

Την ανάγκη επίσπευσης των εμβολιασμών και για τις νεότερες ηλικιακές ομάδες, υπογράμμισε η καθηγήτρια επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ Αθηνά Λινού.

«Απλώς ελπίζω να μην ανοίξει πάλι με περιορισμό επιλογής εμβολίου» σημείωσε μιλώντας στον ΑΝΤ1. «Νομίζω ότι αυτό είναι ένα αδύνατο σημείο, πρέπει να καταργηθεί» πρόσθεσε, τονίζοντας ότι και σε αυτή την ηλικιακή ομάδα θα πρέπει να δοθεί η δυνατότητα να επιλέξουν ποιο εμβόλιο θα κάνουν.

Μιλώντας για την χορήγηση του μονοδοσικού εμβολίου της Johnshon & Johnshon ανέφερε ότι είναι καλύτερο από άποψη πρακτικής και ταχύτητας, ενώ σημείωσε ότι στην Αμερική υπάρχει περιορισμός στα εμβόλια για τις έγκυες και τις γυναίκες που θέλουν να κάνουν παιδί. «Θα πρέπει να δοθεί η δυνατότητα στους πολίτες να επιλέξουν το εμβόλιο με βάση αυτό που θα τους πει ο γιατρός τους» σημείωσε η Αθηνά Λινού.

Αναφορικά με την επιστροφή στην κανονικότητα και το άνοιγμα των δραστηριοτήτων, η καθηγήτρια επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, σχολίασε ότι «η επιτροπή των λοιμωξιολόγων και η κυβέρνηση πιθανόν έχουν περισσότερα στοιχεία που δείχνουν ότι τα πράγματα πάνε καλά». Σημείωσε παράλληλα, ότι χθες ο δείκτης θετικότητας ήταν χαμηλότερος, καθώς όπως είπε ήταν κάτω από το 4% και συγκεκριμένα ήταν στο 3,7%. Τόνισε ακόμη ότι με τους εμβολιασμούς πάμε καλά, συμπληρώνοντας ότι το γεγονός πως πλέον είμαστε έξω και έχουμε ελευθερία είναι θετικό.

Σχετικά με την συζήτηση που έχει ανοίξει για προνόμια στους εμβολιασμένους η Αθηνά Λινού τόνισε «αυτό είναι σοφό και καλό υπό τον όρο ότι είχαν όλοι την δυνατότητα να εμβολιαστούν». Για όσο διάστημα όμως αυτό δεν ισχύει, «δημιουργεί θέματα ανισότητας σοβαρά και αυτό πρέπει να σκεφτεί πολύ σοβαρά η πολιτεία για να το κάνει».

Τέλος, για τα self tests και τα περιστατικά με ψευδή αποτελέσματα η καθηγήτρια επιδημιολογίας είπε πως δεν είναι εύχρηστα και ότι δεν έχουν επαρκή ευαισθησία ώστε να είναι σίγουρο το αποτέλεσμα, είτε αρνητικό, είτε θετικό.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook