ΕΔΕ για γιατρό στη Λαμία η οποία φέρεται να απέτρεπε τον κόσμο από το να εμβολιαστεί.

Σε… εφιάλτης εξελίχθηκε η διαδικασία εμβολιασμού στην Λαμία, όπου γιατρός φέρεται να συμβούλευε τους πολίτες να μην εμβολιαστούν.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του lamiareport.gr, η γιατρός, που ήταν επιφορτισμένη με το να συμπληρώνει το έντυπο εμβολιασμού, φέρεται να απέτρεπε τους ασθενείς, λέγοντάς τους:

«Και πού ξέρετε ότι το εμβόλιο που θα κάνετε είναι της Pfizer; Ποιος σας το διαβεβαιώνει;», «Ξέρετε ότι το εμβόλιο αυτό προκαλεί μυοκαρδίτιδα και ότι κινδυνεύετε;», «Κάνοντας το εμβόλιο κανείς δεν σας εξασφαλίζει… Πρέπει να υπογράψετε υπεύθυνη δήλωση», «Γιατί ήρθατε να το κάνετε; Μην ακούτε αυτά που λένε».

Κατά το τοπικό μέσο, ορισμένοι πολίτες, σοκαρισμένοι, αποφάσισαν να φύγουν, χωρίς να έχουν κάνει το εμβόλιο.

Συγγενής 80χρονης ανέφερε σε καταγγελία της στο lamiareport.gr πως η γιατρός φόβισε υπερβολικά μια ηλικιωμένη η οποία μάλιστα είχε και πίεση και κλήθηκε ασθενοφόρο.

Για την περίπτωση έχει δοθεί εντολή για ΕΔΕ και από σήμερα θα γίνουν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες.

Κατά τις πληροφορίες, αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη γιατρός δημιουργεί πρόβλημα, καθώς φέρεται να υπήρξαν περιστατικά και την προηγούμενη εβδομάδα.

Η γιατρός έχει τεθεί εκτός της εμβολιαστικής καμπάνια και παραπέμπεται στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΥΠΕ.

«Τέτοιες ενέργειες κρίνονται, κατάπτυστες, επικίνδυνες, προκαλώντας φόβο στους πολίτες, οι οποίοι συμμετέχουν ανεξαρτήτως ηλικιακής ομάδας μαζικά στους εμβολιασμούς, κατανοώντας πλήρως ότι είναι το μόνο ασφαλές όπλο στον πόλεμο κατά της πανδημίας του κορονοϊού, οδηγώντας όλους μας προς την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» είπε ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις