Θωμαΐδης: Η απελευθέρωση των μέτρων φέρνει αποκλιμάκωση στα ψυχοτρόπα φάρμακα
«Αξιόπιστος δείκτης για τα κρούσματα ειναι οι εισαγωγές στα νοσοκομεία»
Τα στοιχεία που προκύπτουν από τις αναλύσεις των λυμάτων εξήγησε ο καθηγητής αναλυτικής χημείας του ΕΚΠΑ, Νίκος Θωμαΐδης, στο Πρώτο Πρόγραμμα.
«Οι ενδείξεις από την ανάλυση των λυμάτων στην Αττική αλλά και το γενικότερο δίκτυο των λυμάτων στη χώρα και όλοι οι επιδημιολογικοί δείκτες, εισαγωγές στα νοσοκομεία και ΜΕΘ, δείχνουν ότι έχουμε μικρή αποκλιμάκωση», επεσήμανε στο Πρώτο Πρόγραμμα, προσθέτοντας ότι υπάρχει αισιοδοξία για το άνοιγμα των δραστηριοτήτων.
Στην συνέχεια επεσήμανε ότι με την ανάλυση των στοιχείων που προκύπτουν από τα λύματα «μπορούμε να δούμε την τάση που πάει αλλά παρόλο που συσχετίζεται με τη διασπορά στην κοινότητα, αυτό που πρέπει να έχουμε στο νου μας είναι ότι ο αριθμός των κρουσμάτων είναι το αποτέλεσμα των τεστ. Τα πολλά μοριακά τεστ τη μέρα δείχνουν πολλά κρούσματα. Άρα, δεν είναι ένας δείκτης που ο κόσμος μπορεί να παρακολουθεί. Αξιόπιστος είναι ο αριθμός των εισαγωγών στα νοσοκομεία».
Καταλήγοντας ο κ. Θωμαΐδης εξήγησε ότι από την ανάλυση των λυμάτων προκύπτει μεγάλη χρήση ψυχοτρόπων ουσιών και φαρμακευτικής κάνναβης, συμπληρώνοντας ότι το τελευταίο τρίμηνο καταγράφηκε σημαντική αύξηση των αντικαταθλιπτικών φαρμάκων αν και τόνισε ότι «η άρση των περιοριστικών μέτρων φέρνει μικρή αποκλιμάκωση των ψυχοτρόπων ουσιών».
Ολες οι Ειδήσεις
- Γιώργος Μαζωνάκης: Επέστρεψε στην «παληά του γειτονιά» – Χιλιάδες κόσμου στο λαϊκό προσκύνημα στη Νίκαια – Συγκίνηση και τραγούδια στο τελευταίο αντίο
- Καλαμάτα – Βόλος 3-1: Η «μαύρη μύελλα» με ανατροπή πήρε την πρώτη της νίκη στη Super League
- Πλατεία Βικτωρίας: Καταγγελία για την άγρια επίθεση που δέχτηκε 80χρονη γυναίκα με την κόρη της στο δρόμο – Της έσπασαν τη μύτη, είχε μώλωπες και πληγές σε όλο της το σώμα»
- Η «GrandeLeague» επιστρέφει στο OPEN για τη 2η σεζόν της!
- Κατερίνα Δαλάκα – Θέμης Αμβροσιάδης: Αγκαλιές και φιλιά στη Μύκονο – Βίντεο
- Ανδρουλάκης στη ΔΕΘ: Εγώ δεν έχω χάρισμα να λέω ψέματα με πλατύ χαμόγελο, έχω πάει σε δημόσιο σχολείο και πανεπιστήμιο
- Σίσσυ Χρηστίδου: To πάρτι για τα γενέθλια της – “Αν αναρωτιέσαι σε ποια ηλικία σταματάς να νοιάζεσαι… είναι τα 46!
- Θεσσαλονίκη: Λαοθάλασσα στη συναυλία του Ρέμου – Με το «Ανήκω σε μένα» αποχαιρέτησε το Μαζωνάκη – Το ατύχημα της Γαρμπή (βίντεο)
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook