Έρχονται μεγάλες αλλαγές από σήμερα, αφού το lockdown και ο περιορισμός των μετακινήσεων γίνονται σιγά σιγά παρελθόν...

Μπορεί τα κρούσματα να είναι ακόμα χιλιάδες κάθε μέρα, όμως η πορεία του προγράμματος εμβολιασμού και το άνοιγμα του τουρισμού, ώθησαν την κυβέρνηση να άρει πολλούς περιορισμούς.

Από σήμερα λοιπόν, τελειώνουν τα SMS στο 13033 για μετακινήσεις και στο 13032 για το λιανεμπόριο. Τελειώνουν οι μέθοδοι click in a shop και click away και οι αγορές στο λιανεμπόριο θα γίνονται χωρίς ραντεβού, αλλά με 1 πελάτη ανά 25 τμ και χρήση μάσκας.

Ανοίγουν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό, χωρίς περιορισμούς. Στην ηπειρωτική Ελλάδα η μετακίνηση θα γίνεται χωρίς την υποχρέωση για self test. Όσοι επιθυμούν να μεταβούν σε νησιά θα πρέπει να έχουν: Είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού (14 ημέρες μετά τη δεύτερη δόση), είτε PCR τεστ 72 ωρών ή rapid test 24 ωρών ή self test 24 ωρών, είτε βεβαίωση νόσησης (2 μήνες μετά τη νόσηση και έως 9 μήνες).

Το ωράριο κυκλοφορίας επεκτείνεται ως τις 12:30. Παρατείνεται η λειτουργία των καταστημάτων εστίασης, όμως θα συνεχίσει να απαγορεύεται για όλο τον Μάιο η μουσική.

Ανοίγουν επίσης τα Καζίνο και τα Γραφεία συνοικεσίων

Τι ακολουθεί

Στις 17 Μαΐου ανοίγουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί
Στις 21 Μαΐου οι θερινοί κινηματογράφοι
Στις 24 Μαϊου τα ΟΠΑΠ PLAY
Στις 28 Μαΐου οι ανοιχτοί πολιτιστικοί χώροι
Στις 31 Μαΐου τα γυμναστήρια, τα κέντρα αισθητικής και οι χώροι δεξιώσεων
Στις 7 Ιουνίου οι Οίκοι Ανοχής

Όταν το 50% του ενηλίκου πληθυσμού είναι εμβολιασμένο τότε θα ανοίξει η Εστίαση σε εσωτερικούς χώρους, τα Λούνα παρκ και θα λειτουργήσουν οι εμποροπανηγύρεις και οι παιδότοποι.

Από 1η Σεπτεμβρίου θα ανοίξουν οι Εμπορικές Εκθέσεις σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο.

Επίσης από τον Ιούνιο θα μπορούν να γίνονται γάμοι και βαφτίσεις σε εξωτερικούς χώρους, αλλά με ανώτατο όριο τα 100 άτομα.

Ο τουρισμός ανοίγει από σήμερα και ως το τέλος Ιουνίου προσεκτικά και από τον Ιούλιο περισσότερο μαζικά. «Κλειδί» του κυβερνητικού σχεδίου είναι ο εμβολιασμός όλων των κατοίκων των νησιών, τα τεστ στους τουρίστες και η τήρηση των μέτρων προστασίας…

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook