«Σε ιδιαίτερα σοβαρά αδικήματα, ήταν λάθος που ο νέος Ποινικός Κώδικας προέβλεψε ή ισόβια ή 15 χρόνια πρόσκαιρη κάθειρξη. Θα πρέπει να είναι μόνο ισόβια» τόνισε στην «Ωρα Ελλάδος» o ποινικολόγος Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

«Θα πρέπει να δίνουμε τη δυνατότητα το δικαστικό συμβούλιο να αποφασίζει αν θα αποφυλακίζεται κάποιος κι όχι αν εκτίσει τα 2/5 της ποινής κι έχει εργαστεί ως τα 3/5…Δύσκολα ένας επαγγελματίας δολοφόνος θα σωφρονιστεί» είπε χαρακτηριστικά στην πρωινή εκπομπή του OPEN και συνέχισε σχολιάζοντας το φρικτό έγκλημα στα Γλυκά Νερά:

«Είναι ανθρώπινα σκουπίδια, τέρατα. Δεν σκοτώνεις μια μάνα με το μωρό δίπλα να κλαίει. Τέτοια εγκλήματα δεν υπήρχαν στο παρελθόν. Αυτοί, δεν πρέπει να είναι μέλη της κοινωνίας. Πρέπει με κάποιο τρόπο να τους απομονώσουμε» είπε χαρακτηριστικά και μίλησε για τις ποινές τους όταν συλληφθούν:

«Ισόβια κάθειρξη δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο. Πρέπει να έχει την ελπίδα ο κρατούμενος ότι μετά από 16, στα 20 στα 30 χρόνια, διότι αν δεν έχει την ελπίδα ότι θα αφεθεί, θα είναι αγρίμι. Αυτή είναι η σκέψη των θεωρητικών του Δικαίου…»

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook